Ponta: Azerii de la Socar au vrut Oltchimul în 2009, dar au fost refuzați
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ponta-guvern
ponta-guvern

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, la Digi24, că azerii de la Socar au încercat să cumpere combinatul petrochimic Oltchim încă din 2009, dar au fost ”tratați cu refuz”.

”Le-au primit (informaţiile- n.r). Vicepreşedintele Socar a fost extrem de diplomatic. Nu a vrut să spună care e problema. Socarul a venit în România să cumpere Oltchim şi au fost trataţi cu refuz, în 2009, dacă nu mă înşel. Între timp şi-au cumpărat un fel de Oltchim, o societate similară în Turcia, şi atunci singura soluţie pe care o vom discuta când vin la Bucureşti este integrarea producţiei din Turcia cu cea din România”, a spus Ponta, referitor la afirmațiile vicepreședintelui Socar, Elshad Nassirov, privind nevoia de informații suplimentare despre Oltchim.

Premierul a punctat că un succes al negocierilor dintre statul român și Socar  la acea vreme ar fi scos Oltchimul pe profit. ”Să nu uităm însă că am ratat o şansă şi nu e neapărat un reproş pentru fosta guvernare (...). Putea acum Oltchimul să fie demult pe profit, restructurat de o companie, Socarul, compania naţională azeră, care tocmai a cumpărat în Grecia compania naţională de gaze”.

Vicepreședintele companiei din Azerbaijan, Elshad Nassirov, a spus, joi, că este interesat să investească în Oltchim, dar are nevoie de informații suplimentare despre starea combinatului din Râmnicu Vâlcea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel