Poneiul de 50 de centimetri mai are de aşteptat până să fie recunoscut drept cel mai mic cal din lume
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Un ponei pe nume Pumuckel a fost pe punctul de a obține recordul Guinness World Record pentru „cel mai mic cal din lume”, dar nu a reușit, din cauza unui mic detaliu tehnic. Micuța creatură va revendica titlul oficial anul viitor, cel mai probabil.

Pumuckel, un ponei Shetland mascul, are o înălțime de 50.8 centimetri la greabăn, zona „umerilor”. Adorabilul cal trăiește cu proprietara sa, Carola Weidemann, la o fermă din apropierea orașului Breckerfeld din Germania și este numit după „Pumuckl”, un personaj asemănător unui spiriduș, creat de autorul german Ellis Kaut în anii 1960.

În ciuda mărimii sale, poneiul Pumuckel duce o viață foarte activă și se alătură adesea unui grup cai ceva mai mari care vizitează copii de grădiniță și pacienți din căminele de bătrâni, potrivit Reuters.

Principala diferență dintre Pumuckel și alți cai este că poneiul se plimbă pe locul pasagerului unei mașini, în loc să fie tractat în remorcă.

Weidemann le-a scris recent reprezentanților Guinness World Records pentru a-i informa despre Pumuckel, după ce a observat că poneiul părea să nu mai crească.

Oficialii i-au spus că, pentru a revendica titlul oficial de cel mai mic cal din lume, animalul trebuie să aibă cel puțin patru ani. Pumuckel a împlinit de curând trei ani, așa că nu este încă eligibil pentru a fi luat în considerare, potrivit USA Today.

Pentru moment, cel puțin, titlul de cel mai mic cal din lume îi aparține lui Bombel, un Appaloosa în vârstă de opt ani care are o înălțime de 55.9 centimetri la greabăn și trăiește la o fermă din Łódź, Polonia, potrivit Guinness World Records. Pumuckel și Bombel sunt cai miniaturali (cai adulți care măsoară sub 86 de centimetri la greabăn. Caii miniaturali există datorită celor 400 de ani de selecție artificială, în care exemplarele mici au fost împerecheate între ele pentru a produce urmași din ce în ce mai mici.

Cel mai mic bebeluș din lume

Un bebeluș considerat cel mai mic din lume la naștere a fost externat, anul trecut, dintr-un spital din Singapore după 13 luni de tratament intensiv. Când s-a născut, Kwek Yu Xuan avea doar 212 grame, cât greutatea unui măr, și 24 cm lungime. Fetița s-a născut la mai puțin de 25 de săptămâni, prin cezariană de urgență, după ce mama fusese diagnosticată cu tensiunea arterială crescută care punea în pericol viața amândurora, potrivit BBC. Kwek Yu Xuan a devenit astfel cel mai mic bebeluș la naștere, recordul anterior fiind stabilit în 2018 în cazul unei alte fetițe, din SUA, care cântărea 245 de grame. Dr. Yvonne Ng, specialist în neonatologie, a declarat că îngrijirea zilnică a fetiței a fost esenţială, mai ales în primele două săptămâni de viaţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel