BENEFICII Pomelo. Cât de sănătos este
Pomelo se află în categoria citricelor și este cel mai mare fruct care poate ajunge și la dimensiunea unui pepene uriaș.
Coaja galben-verzulie a acestui fruct este moale și geoasă și poate fi folosită chiar și în prepararea marmeladei, scrie realitatea.net. De obicei, în China, coaja este folosită și în prăjituri, iar în Vietnam sunt folosite pentru prepararea parfumurilor.
Pomelo este bogat în vitamina C
Acesta conţine luteină, betacaroten, potasiu, fier, magneziu şi calciu. Să nu uităm şi vitaminele B1, B2, B3, B5 şi B9. Coajă poate fi folosită pentru tratarea rănilor pielii.
Pomelo este un fruct care poate fi consumat pentru pentru prevenirea şi tratarea răcelilor şi gripelor. Stimulează sistemul imunitar. Ajută în divere boli printre care cancerul, bolile aparatului circulator, varicele, hemoroizii, durerile de articulaţii.
De asemenea, acesta are proprietăţi diuretice ajutând la tratarea obezităţii. Are doar 42 calorii la 100g pulpă. Este un stimulator digestiv ideal.
Pomelo se poate înmulți rapid prin semințe și are nevoie de aproximativ patru ani pentru a face fructe.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News