Poluare. Substanța care face mai mult rău decât dioxidul de carbon.
Cercetătorii luptă, încă, să afle toate consecințele acestui gaz nociv, care rămâne în aer aproape un deceniu.
Activitățile omenilor produc anual mai bine de 50 milioane de tone de dioxid de carbon. Din total, 70% este chiar dioxid de carbon. Gaz care atrage căldura în atmosferă înainte de se descopune, de a ajunge, transformat, în combustibil. Jumătate din cele 15 milioane de tone rămase este reprezentată de metan, relevă publicația The Economist. Al cărui nivel a crescut constant în ultimul deceniu.
[citeste si]
Anxietate și creșterea părului
Oamenii de știință au reușit să demonstreze că metanul atrage puternic căldura. Ceea ce dăunează grav. Sporește efectul de seră. În ciuda faptului că stă doar vreo zece ani în aer, răul pe care îl face în această perioadă este cu mult mai mare decât cel produs de dioxidul de carbon, spre exemplu.
Metanul are origini naturale biologice, dar acestea au fost cu mult timp în urmă. Odată cu producția și cu transportul gazelor naturale, circulă în atmosferă și metanul. Iar un alt efect nociv este sporirea pilozității. Creșterea părului în zone nedorite. Și căderea podoabei capilare.
Pe de altă parte, doar o mică parte a metanului se duce direct în pământ. Cam o cincime. Iar ceea ce rămâne este toxic. De aici, un alt motiv de îngrijorare este, conform studiilor, completate chiar anul trecut, dar încă neelucidat. Faptul că metanul din aer contribuie major la anxietatea oamenilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News