Polițistul care a găsit-o pe Melinda, fetița de 13 ani dispărută de o săptămână, dezvăluiri din "casa groazei": Era nespălată, după atâtea zile era vai şi amar de ea!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Poliția Română
foto: Poliția Română
Mărturii emoționante despre filmul evenimentelor în cazul adolescentei din Sighetu Marmației care a fost găsită după o săptămână! Salvatorul fetei a povestit totul.

Florin Ciobanu, directorul Poliției Locale Sighetu Marmației, a detaliat, marți, pentru News.ro, desfășurarea evenimentelor care au condus la salvarea adolescentei de 13 ani, dispărută timp de o săptămână. El a menționat că a primit o informație "aproape incredibilă" pe care a decis să o verifice personal, îmbrăcat în civil, considerând că nu are nimic de pierdut. Salvatorul nu susține că fata ar fi fost agresată fizic și crede că aceasta nu-l cunoștea anterior pe individul care a ținut-o într-o locuință mizerabilă timp de o săptămână. Ciobanu a subliniat că ancheta va elucida această situație. Mai mult, polițistul a menționat că persoana care a furnizat informația privind locul în care se afla adolescenta nu dorește să primească recompensa promisă de familia fetei.

"Am zis: Hai să mă duc să verific respectiva locaţie, ce mă costă? Încă una în plus, sau în minus, după atâtea verificări... Hai să o verific! Mi-am lăsat maşina în apropiere, m-am dus pe jos, în haine civile, aşa cum eram. Când am ajuns la locaţia respectivă, este o curte interioară, şi când am intrat în curtea interioară am găsit persoana care mi-a furnizat acel capăt de informaţie îmbrâncindu-se cu cineva. Atunci m-am gândit că ceva nu e bine. I-am liniştit, pe cel mai calm ton posibil”, povesteşte poliţistul pentru sursa citată.

Poliţistul s-a prezentat şi, conştient fiind că nu are nici mandat, nici vreo armă asupra sa, a încercat să-l convingă pe bărbat să îl lase în casă. „Un mic control, aş vrea să văd unde staţi, pentru că ştiţi, noi căutăm o persoană dispărută. Şi am rămas foarte surprins când a spus: `Da, cum să nu, puteţi să veniţi!`. În momentul ăla m-am gândit că nu e nimic, pentru că nimeni nu te cheamă aşa, hai să vezi, să verifici pur şi simplu. Şi m-am dus după el”, continuă Florin Ciobanu. 

Condiții de neimaginat

Locul aducea a filme horror, potrivit spuselor polițistului. Întuneric beznă pe hol și pe scări. Acesta a povestit cum a urcat la etaj iar la capătul holului a văzut o uşă de termopan care se pare că ducea către o locuinţă socială a Primăriei Sighet. „Când a deschis uşa, m-am uitat de două ori, arăta groaznic: pereţi scorojiţi, căzuţi, tencuială spartă. În dreapta era o baie dezafectată, fără curent electric, fără uşă, fără nimic şi în stânga era o pătură mizerabilă, agăţată pe post de uşă. M-a chemat: `Haideţi înăuntru!`. Am înregistrat cu telefonul fiindcă aveam nevoie de permisiunea lui verbală ca să intru în locuinţă. Intrând, el trage pătura şi spune: ”Intră”. Acolo am văzut, pe o saltea pe jos, pe fata respectivă. În prima secundă am rămas blocat. Semăna cu ea, dar nu ştiam ce să cred, dacă e ea. Era nespălată, după atâtea zile era vai şi amar de ea. Prima reacţie am trimis de pe telefon locaţia mea unui comisar de la IPJ şi i-am scris: `Urgent, vino, am găsit-o!`”, a spus Florin Ciobanu. 

Reamintim că Melinda a ajuns în mâinile bărbatului de aproape trei ori vârsta ei şi care este acuzat că a profitat de ea, după ce acesta a găsit-o în ploaie, pe stradă. Se întâmpla în seara zilei de 7 noiembrie. "El a susţinut că nu s-au cunoscut înainte. Eu am fost foarte mirat de naivitatea fetiţei. Cred că din lipsă de alternativă s-o fi dus cu el", este aprecierea polițistului salvator.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel