Polițiștii, cuantum prevăzut de lege pentru echipament. MAI, decizie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Ministerul Afacerilor Interne a prorogat termenele prevăzute de OMAI nr.183/2021 și regulile pentru aplicarea normelor privind echiparea polițiștilor.

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a luat decizia de a proroga termenele prevăzute de OMAI nr.183/2021 privind aprobarea Regulamentului pentru compunerea și portul uniformelor de poliție, precum și a Regulilor pentru aplicarea normelor privind echiparea polițiștilor de la 30.06.2022 la 30.09.2022, astfel încât polițiștii să poată primi în continuare, în perioada 1 iulie - 30 septembrie 2022, drepturile de echipament inclusiv în bani, în cuantumul prevăzut de lege.

Prorogarea termenelor este prevăzută în proiectul ordinului ministrului afacerilor interne pentru modificarea anexei nr. 2 la Ordinul ministrului afacerilor interne nr. 183/2021, care a fost postat pe pagina de Internet a MAI, www.mai.gov.ro, la secțiunea transparență decizională.

Orice persoană interesată poate trimite propuneri, sugestii și opinii cu privire la acest proiect în termen de 10 de zile calendaristice, pe adresa de e-mail [email protected].

Potrivit prevederilor cuprinse în anexa nr. 2 la OMAI nr.183/2021, cu modificările ulterioare, începând cu luna iulie 2022 și până la data de 31 decembrie 2024 sau până la realizarea dotării integrale cu articolele de echipament prevăzute în Normele nr. 1 și 2 din anexa nr. 2 la HG nr. 1061/2002, în funcție de situația care intervine prima, polițiștii urmau să primească numai echipament în limita echivalentului valoric al cotei-părți anuale.

Această decizie a fost determinată de motive obiective, respectiv de întârzierile semnificative înregistrate la nivel internațional în furnizarea materiilor prime și a materialelor necesare confecționării noilor uniforme din cauza contextului economic mondial actual.

Obiectivul conducerii MAI este ca noile uniforme să fie confecționate din materiale care să asigure confort și protecție polițiștilor și care să răspundă nevoilor structurilor operative.

În acest context, pentru ca drepturile de echipament ale polițiștilor să nu fie afectate, conducerea MAI a luat decizia de a modifica anexa nr. 2 la OMAI nr.183/2021, astfel încât polițiștii să poată primi în continuare, în perioada 1 iulie-30 septembrie 2022, drepturile de echipament inclusiv în bani, în cuantumul prevăzut de lege.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel