Poliţiştii, percheziţii în şase judeţe într-un dosar cu prejudiciu uriaş. Suspecţii ar fi înregistrat facturi fără bază în mai multe societăţi
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Miercuri, 18 ianuarie, poliţiştii din şase judeţe din România efectuează percheziţii într-un dosar cu un prejudiciu uriaş. 

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Mureş, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din Inspectoratul General al Poliţiei Române (I.G.P.R.) şi prim-procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, efectuează, miercuri dimineaţa, 18 percheziţii, în 6 judeţe, la persoane bănuite de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de peste 1,4 milioane de lei.

"În această dimineaţă, poliţiştii efectuează 18 percheziţii, în judeţele Mureş, Cluj, Alba, Ilfov, Prahova, Galaţi şi în municipiul Bucureşti, la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală. Activităţile sunt coordonate de Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.G.P.R. şi prim procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Târgu Mureş şi se desfăşoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş. De asemenea, la acţiune participă şi luptătorii de intervenţie din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Mureş, Cluj şi Galaţi", a anunţat IPJ Mureş, într-un comunicat de presă.

Potrivit IPJ Mureş, din cercetări a reieşit că, în perioada 2013-2017, mai multe persoane, în calitate de reprezentanţi legali ai unei societăţi comerciale din judeţul Mureş ar fi dispus înregistrarea în contabilitate a unor facturi fiscale fără conţinut economic real, de la 2 societăţi comerciale de tip fantomă.

"Prejudiciul cauzat astfel bugetului de stat este de peste 1,4 milioane de lei. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale. Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române", a precizat IPJ Mureş, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel