Poliţist din Buzău anchetat după ce a provocat un accident rutier şi a refuzat testarea alcoolemiei
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Poliţist din Buzău anchetat după ce a provocat un accident rutier şi a refuzat testarea alcoolemiei / Foto: Pixabay
Poliţist din Buzău anchetat după ce a provocat un accident rutier şi a refuzat testarea alcoolemiei / Foto: Pixabay
Un agent de poliţie din Râmnicu Sărat este cercetat penal după ce a provocat un accident rutier şi a refuzat testarea alcoolemiei, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău. 

Evenimentul rutier s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă pe un drum judeţean, în localitatea Topliceni. 'Din primele date de la faţa locului a reieşit că, în timp ce conducea pe direcţia Râmnicu Sărat către Buda, un şofer în vârstă de 36 de ani, din Râmnicu Sărat, a intrat în coliziune cu două autovehicule, staţionate.

Accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale', se precizează într-un comunicat al IPJ Buzău. Existând suspiciuni că şoferul s-ar afla sub influenţa băuturilor alcoolice, poliţiştii care au intervenit la faţa locului au solicitat testarea cu aparatul etilotest, însă au fost refuzaţi.

Dosar penal pentru refuzarea sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal pentru refuzarea sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, fiind sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat. Potrivit IPJ Buzău, agentul de poliţie era deja cercetat disciplinar, în urma unui incident în care a fost implicat în noaptea de 12 spre 13 ianuarie.

'Precizăm că încă din data de 13 ianuarie, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău a dispus cercetarea disciplinară cu privire la agent, iar în această seară, s-a dispus o nouă cercetare disciplinară, urmând ca în perioada imediat următoare să fie sesizat Consiliul de Disciplină în vederea luării măsurilor legale care se impun. Menţionăm că Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău se delimitează de astfel de comportamente şi pune în aplicare prevederile legale în materie disciplinară în condiţii fermitate maximă', se mai arată în comunicat. 

Citește și Chirieac, REVOLTĂ după uciderea fetiței de către polițist: Ăsta e HALUL în care e Poliția Română AZI! Și ministrul nu a ieșit să spună MIAU!

Analistul politic Bogdan Chirieac a transmis un mesaj dur în direct, după accidentul oribil de ieri, din București.

"Haideți că o privim în câteva planuri. Primul plan: e vorba despre un accident. E ceva insuportabil... mai ales imaginea aceea cu cele două fetițe tinându-se de mânuțe, traversând și văzându-l pe nebun... și, încercând să mărească pasul, se întâmplă nenorocirea.

A doua chestiune: ca să prevenim pe viitor astfel de accidente, trecerile de pietoni, la fel ca-n toate orașele civilizate ale Europei, trebuie dotate cu semafor, cu semafor cu buton. Că dacă fetițele apăsau butonul, se făcea culoarea verde a semaforului, traversau. Acest lucru cred că există în unul sau două locuri din tot Bucureștiul. Vai mama noastră!

Există treceri de pietoni în București, în Sectorul 1, pe bulevarde cu 6 benzi, doar marcate, nu semnalizate sau semaforizate. Bucureștiul având un trafic aberant!

Asta ar trebui să fie, dacă am avea Administrație locală, prima general, primar de sector, ar trebui să semaforizeze aceste treceri de pietoni. Ca să învățăm ceva din această tragedie pe care eu refuz să o comentez. Asta e partea de administrație, de construcție, de prevenire.

A treia chestiune ține de polițistul cu pricina. Deci polițistul respectiv... e ceva cu permisul lui de conducere, e ceva cu tot comportamentul: nu a oprit, nu a fost atent, avea girofarul oprit, mergea cu 100 km/h într-o zonă în care limita era de 50 km/h. Coroborat și ce se întâmplă la Bolintin Vale, că s-au întâmplat în toată zona asta. Și în toate nenorocirile, nu s-au dus să-i ia pe criminali de acasă până n-au trecut patru zile, când probabil criminalii au părăsit țara. Asta ține de halul în care este Poliția sau/și procuratura, astăzi, când vorbim, în România!", a declarat Bogdan Chirieac, în direct la România TV. Vezi articolul inițial aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel