Politicienii nu uită CE sunt nici în pandemia de Coronavirus. Dovada că războiul pe voturi continuă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Lupul își schimbă părul, dar nărabul, ba! O dovedesc cu vârf și îndesat politicienii de toate culorile, care, în această criză ce afectează direct sau emoțional o lume întreagă, nu uită ce sunt: politicieni. 

PSD donează 50% din salariile parlamentarilor săi pentru cumpărarea de echipamente medicale. O măsură bună, dacă n-ar fi fost anunțată pe toate canalele, prin mai mulți comunicatori, pentru a se da exemplu în fața românilor cu drept de vot. Dacă decizia ar fi fost luată fără a fi promovată, ar fi ajutat, în aceeași măsură, achiziționarea de echipamente medicale. În realitate, și-au cumpărat publicitate. 

Populismul nu e uitat niciodată, cum nici scopurile strict electorale nu sunt ratate. USR nu se lasă mai prejos și readuce idei vechi în atenția publică, pe un val emoțional generat de pandemia de Coronavirus, și idei deja încercate în mass-media, despre care se știe clar că au o susținere generală, precum tăierea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Dacă ar fi vizat această măsură inclusiv USR, aflat la primul mandat, cu tinerii în politică, poate n-ar fi fost o măsură la fel de bună. Însă, cum, la nivel general, este susținută ideea, de ce să nu apăsăm accelerația la maximum, și unii, și alții?

Fie că ne lăudăm cu o măsură decisă de la vârf, pentru ochii înlăcrimați ai românilor, fie că aducem în fața lor măsuri care nu ne vizează, dar care revoltă electoratul nostru, de obicei critic, orice tactică tipică politică merită să fie aruncată ca o momeală, pe scena politică. 

De cealaltă parte, îl avem pe Ludovic Orban, proaspăt ieșit din izolare, care a uitat complet de licențele pentru Vodafone și Orange, care expiră în 31 martie, scutindu-i, astfel, de taxele de licență de 60 de milioane de euro, ce ar reprezenta mult mai mult decât donația PSD (una, de altfel, bună) sau intențiile USR de a tăia de la alții. 

Vezi aici despre licențele uitate de premierul României: În plină criză COVID-19, Orban închide telefoanele. Orange și Vodafone, lăsate fără licențe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel