Data actualizării:
Data publicării:

Poliția rusă a reținut o femeie din Crimeea din cauza unui videoclip pro-Ucraina realizat de fiica ei

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

Poliția rusă din Crimeea a acuzat o femeie de neglijență parentală.

Poliția din Crimeea, anexată de Rusia, a acuzat o femeie de neglijență parentală după ce fiica ei de 10 ani a postat un videoclip online care „discreditează” armata rusă, au declarat autoritățile miercuri.

Videoclipul, distribuit pe canalele rusești de Telegram, o arăta pe fetiță alegând între steagurile rusesc și ucrainean, având un emoji cu față supărată lângă steagul rus și un emoji cu inimă lângă cel ucrainean.

Poliția a identificat-o pe fetiță ca fiind o elevă de 10 ani din orașul Saky, situat în partea vestică a Crimeei. „Având în vedere vârsta elevei, mama ei, în vârstă de 38 de ani, va fi trasă la răspundere administrativă”, a declarat filiala locală a ministerului de interne.

Poliția a acuzat-o de „neîndeplinirea obligațiilor de întreținere și educație” a unui copil și va trimite materialele legate de caz către serviciile de protecție a copilului, a precizat ministerul. Acuzația poate duce la o amendă de până la 500 de ruble (4 lire sterline) sau la un avertisment.

Rusia a încarcerat, amendat și arestat mii de oameni pentru încălcarea legilor de cenzură care interzic criticarea armatei

 

Rusia a încarcerat, amendat și arestat mii de oameni pentru încălcarea legilor de cenzură care interzic criticarea armatei, de când a început conflictul din Ucraina, o represiune pe care grupurile pentru drepturile omului o compară cu perioada sovietică.

În martie 2023, un bărbat rus, Alexei Moskalyov, a fost condamnat la doi ani de închisoare după ce fiica sa mică a desenat rachete rusești căzând asupra unei mame și a unui copil ucraineni într-o oră de artă.

Moskalyov a fost eliberat la începutul acestei luni și a susținut că a fost supus unor condiții deplorabile în închisoare. Acesta explică că a fost ținut într-o celulă de izolare timp de două luni, unde „se plimbau șobolani uriași”.

Crimeea a fost anexată de Rusia în 2014, dar este recunoscută la nivel internațional ca parte a Ucrainei. De la începerea războiului din 2022, Kievul și Moscova s-au ciocnit tot mai des în Crimeea, Ucraina încercând să profite de contextul nefast pentru reintegra peninsulei în componența țării, conform The Guardian.

„Podul Kerci își trăiește ultimele zile”

„Podul Kerci își trăiește ultimele zile”, a declarat Atesh, un grup de partizani militari pro-Kiev format din ucraineni și tătari din Crimeea, într-o postare pe Telegram, scrie Newsweek.

Podul, deschis în 2018 de președintele rus Vladimir Putin, reprezintă o rută critică de aprovizionare pentru forțele ruse și este crucial pentru susținerea ofensivelor militare ale Moscovei în sudul Ucrainei. Kievul a promis viitoare lovituri asupra structurii.

Rusia a încercat încă din 2014 să întărească podul cu bariere subacvatice. Rapoarte recente sugerează că Moscova a redistribuit și sisteme de apărare aeriană pentru a-l proteja de atacurile ucrainene.

„Ca urmare a pagubelor suferite, elementele structurale ale podului se degradează, ducând la prăbușirea părților sale”, a spus grupul.

„Atitudinea față de starea sa devine din ce în ce mai disprețuitoare, nimeni nu-i mai acordă atenția cuvenită”, mai precizează partizanii.

Atesh a mai susținut că numărul sistemelor de apărare aeriană din Crimeea ocupată este în scădere, „ceea ce face podul și mai vulnerabil”. Vezi toată știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel