Poliţia din Colleyville, Texas, implicată într-o posibilă luare de ostatici într-o sinagogă - Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Autorităţile americane negociază cu un bărbat care ar fi luat ostatici într-o sinagogă din Colleyville, statul Texas, în timpul serviciului religios de sâmbătă care era transmis în direct pe Facebook, potrivit Fort Worth Star-Telegram, transmite Reuters.

Departamentul de poliţie din Colleyville a informat pe Twitter mai devreme în cursul zilei de sâmbătă că realizează operaţiuni SWAT în clădirea care adăposteşte Congregaţia Beth Israel şi a spus că toţi locuitorii din apropiere au fost evacuaţi. Nu au fost raportaţi răniţi în interiorul clădirii, potrivit unei ştiri publicate de Dallas Morning News.

VIDEO

'Sergentul de poliţie din Colleyville Dara Nelson a spus că negociatorii s-au luat contact cu cineva din sinagogă despre care cred că este suspectul', a informat Dallas Morning News. Bărbatul a putut fi auzit vorbind în ceea ce părea a fi un apel telefonic în timpul unei transmisiuni live a slujbei de Şabat ţinută în această sinagogă aparţinând iudaismului reformat.

'O să mor', a spus bărbatul a cărui identitate rămâne necunoscută şi care a cerut de mai multe ori interlocutorului să i-o dea pe sora lui la telefon, potrivit AFP.

Transmisiunea live a fost întreruptă în jurul orei locale 15:00 EST (20:00 GMT). Nu se cunoaşte numărul exact al persoanelor aflate în sinagogă. Congregaţia Beth Israel a fost înfiinţată în 1999. Colleyville este o suburbie din Dallas-Fort Worth, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel