Polițist trimis în judecată. Acuzații grave
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
 Un poliţist din judeţul Galaţi a fost trimis în judecată pentru favorizarea infractorului şi abuz în serviciu alături de alte două persoane care au fost implicate într-un accident rutier soldat cu trei răniţi. 

Potrivit comunicatului, în luna iunie 2016, agentul de poliţie S.S.D., după ce a constatat că inculpatul C.I, în calitate de conducător auto, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, a produs un accident rutier din care a rezultat vătămarea sa şi a altor doi pasageri, l-a ajutat pe acesta în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală, sugerându-i să identifice o altă persoană care să pretindă că ar fi condus autoturismul.

Poliţistul l-a transportat pe C.I. cu autospeciala MAI din dotarea Postului de Poliţie spre locuinţa inculpatului V.C. Acesta a declarat în mod mincinos organelor de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Bujor că el condusese autoturismul la momentul producerii accidentului, se arată în comunicat. 

Totodată, s-a mai constatat faptul că inculpatul S.S.D., contrar atribuţiilor de serviciu, nu a intervenit în interesul conservării probelor, îngreunând astfel tragerea la răspunderea penală a inculpatului C.I. 

Ulterior situaţiei prezentate, în luna septembrie 2016, deşi nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, inculpatul C.I. a condus un autoturism, iar pe fondul vitezei peste limita legală admisă, a pierdut controlul volanului, pătrunzând pe acostament unde a lovit frontal şi ucis doi minori în vârstă de 8 ani şi 9 ani. Ulterior, C.I. a plecat de la locul accidentului cu intenţia de a se sustrage cercetărilor, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel