Polestar, brandul deținut de Volvo, și-a stabilit manifestul pentru viitor: mașini electrice prietenoase cu mediul
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Filiala de performanță a lui Volvo, Polestar, va lansa un concept de mașină electrică la Salonul Auto de la Geneva din acest an.

Filiala de performanță a lui Volvo, Polestar, va lansa un concept de mașină electrică la Salonul Auto de la Geneva din acest an, conform The Verge. În loc să se concentreze pe cifrele extraordinare precum toți producătorii auto, compania alege alte două subiecte: folosirea materialelor ecologice în construcția mașinii și integrarea mai adâncă a noului sistem de operare al lui Google numit Android Automotive.

Mașina se numește Polestar Precept, iar compania spune că numele a fost ales pentru „a sublinia rolul vehiculului în poziționarea Polestar drept brandul contemporan de performanță al mașinilor electrice".

Ce este un precept

 (w670)

„Un precept este un manifest al lucrurilor ce vor urma; o declarație", a transmis Polestar printr-un comunicat. Așadar, directorul executiv Thomas Ingenlath a spus că mașina „este o declarație, o viziune a ceea ce Polestar reprezintă și ceea ce face brandul relevant", servind totodată drept „un răspuns la provocările clare pe care societatea și industria noastră le au în față".

„Acesta nu este visul unui viitor îndepărtat, Polestar Percept este o fereastră către mașinile din viitor și arată cum aplicăm inovația pentru a minimiza impactul asupra mediului înconjurător", a continuat Ingenlath.

Mașina prietenoasă cu mediul

 (w670)

Compania a transmis că panourile interioare și posterioarele scaunelor sunt făcute din „compoziți bazați pe in", ceea ce duce la o reducere de 80% a risipei de plastic și face mașina cu 50% mai ușoară. Scaunele lui Precept au fost „construite 3D din PET-uri reciclabile". Marginile scaunelor și tetierele sunt făcute din OSB. Cel mai impresionat lucru se află în covorașele interioare, care sunt făcute din plase de pescuit adunate din mare.

Polestar a dezvăluit și cum vrea să integreze Android Automotive. Compania a plănuit deja să fie prima companie care să vândă o mașină cu sistemul de operare Google deja instalat – care este o versiune mai expansivă, fără nevoie de telefon, a Android Auto.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel