PNȚCD merge singur la europarlamentare, dar e deschis la oferte
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
pavelescu, moisescu
pavelescu, moisescu
Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat s-a reunit în Consiliul Național de Conducere de la Poiana Brașov pentru a-și stabili prioritățile și strategiile politice în agitatul an 2014. Formațiunea condusă de Aurelian Pavelescu va alerga singură la alegerile europarlamentare, în condițiile în care partidele de pe aceeași parte a eșicherului politic sunt "dominate de ambiții de grup" sau de "tentația compromisului cu actuala putere".
“Principala opţiune a Partidului Naţional Ţărănesc Creştin-Democrat pentru alegerile europarlamentare din luna mai 2014 este participarea la scrutin sub siglă proprie şi propunând liste proprii. Principalul parteneriat al PNŢCD este cu românii”, se arată în documentul adoptat sâmbătă.
Cu toate astea, PNȚCD nu a renunțat la gândul unei alianțe cu democrat-liberalii sau Mișcarea Populară. “PNŢCD rămâne deschis constituirii unei soluţii politice comune a dreptei româneşti (Forţa Civică, PMP, PD-L). Suntem deschişi acestei soluţii numai în măsura în care ea se va forma urmând modelul promovat de Seniorul Corneliu Coposu: plecând de la aspiraţiile reale ale românilor, de la valorile şi principiile noastre (morală, libertate personală, proprietate privată), şi nu de la ambiţiile politicienilor”, a mai decis partidul.
Pavelescu a precizat că Alianța D.A., constituită de PNȚCD împreună cu Forța Civică, nu are șanse să se înscrie la tribunal în termen pentru alegerile europarlamentare, din cauza contestațiilor depuse. El a declarat că PNȚCD "dorește o coaliție largă a Dreptei împotriva USL". "Dacă nu s-a făcut până acum, alții sunt resonsabili", a spus Pavelescu.
Mesajul partidului pentru lupta la europarlamentare este apărarea României de "ticăloşia USL, urmaşii de astăzi ai partidului comunist".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel