PNRR, suma reală de care beneficiază România. Siegfrid Mureșan: Trebuie să ne mişcăm repede
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Facebook PNL Diaspora
Sursa foto: Facebook PNL Diaspora
Europarlamentarul liberal Siegfried Mureşan a vorbit despre suma pe care România o va primi pentru Planul Național de Redresare și Reziliență  (PNRR).

"33 de miliarde a fost o estimare. Prima cifră concretă care a existat a fost 30,4 miliarde de euro. Această cifră este, în continuare, importantă. Este proiecția, suma pe care, cel mai probabil, România o va primi, dar atenţie! 70% din acest fond este alocat pe primii doi ani şi 70% ne este garantat 100% pentru România - un pic mai mult de 20 de miliarde.

Ultimii 30%, pe cel de-al treilea an, vor fi repartizaţi în funcţie de cât de gravă va fi criza economică în fiecare ţară membră a Uniunii Europene. Noi vom primi aproximativ 10 miliarde de euro. Dacă această criză economică, în România, este gravă, vom primi mai mult. Dacă noi, România, trecem mai bine peste această criză decât alte ţări europene, vom primi mai puţin. De aceea, acele mici variaţii. Certe sunt cele 70% pentru primii doi ani", a spus Siegfried Mureșan, în emisiunea "Din Culisele Europei by Claudia Țapardel", de la DCNews TV.

"Toţi banii din acest mecanism european - aproximativ 30 de miliarde de euro pentru România - trebuie să meargă în proiecte care să fie începute până la 31 decembrie 2023 şi finalizate până la 31 decembrie 2026. Trebuie să ne mişcăm repede", a mai spus Siegfried Mureșan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel