PNRR. Cîțu: Fără concedii și fără erori, altfel veți fi dați afară
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Guvern
Foto: Guvern
Premierul Florin Cîțu a insistat că toate știrile privind respingerea PNRR sunt false.

Premierul României a participat la o conferință de presă, în Zalău, și a dorit să clarifice mai multe aspecte privind Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Primul subiect abordat de Cîțu a fost cel privind respingerea PNRR de către europeni. „Înainte de a vorbi despre vizita de astăzi aș vrea să clarificăm câteva lucruri despre PNRR. Încă de la prima oră sau de fapt de ieri am văzut mai multe știri false, foarte simplu. Am zis și azi-dimineață înainte să plec că nu a fost respins PNRR și nu a fost retrimis PNRR, este o știre falsă. Acesta este adevărul”, a precizat premierul Florin Cîțu.

Românii trebuie să asculte oficialii guvernamentali care garantează aprobarea PNRR

„Aici, românii trebuie să fie foarte atenți, să fie lucrurile foarte clare pentru ei. Nu pierdem acești bani. 29,2 miliarde euro - îi vom lua pe toți. Avem proiecte depuse pentru acești bani, proiecte importante de investiții pentru România care vor fi terminate până în 2026: infrastructură, spitale, România Educată, acel plan de dezvoltare pentru UAT-uri, etc. Toți acești bani sunt acolo, avem proiecte”, a mai spus conducătorul executivului.

„În acest moment, suntem într-o procedură firească în care sunt toate țările din Uniunea Europeană. În același timp, este adevărat, avem acest schimb... Comisia Europeană face observații, noi le răspundem, aici suntem în acest moment”, a continuat Cîțu.

Dacă cineva sau mai mulți greșesc, atunci vor pleca acasă, mai avertizează premierul

„Avem un mesaj foarte clar pentru toți cei care lucrează la PNRR, aici mă refer la funcționarii din administrația publică. Trebuie să știți că nu puteți să mergeți în concediu până nu avem acest PNRR aprobat. Toți românii își pun speranța și au nevoie de acești bani. Este responsabilitatea noastră și a celor care lucrează la acest proiect să avem cel mai bun PNRR. De aceea, trebuie să luați toate observațiile CE și să le tratați cu mare, mare atenție.

Dacă cumva, din cauza unei tratări superficială a acestor observații de către un funcționar sau oricine, de la orice nivel, vom avea probleme cu PNRR, eu vă garantez că acea persoană sau acele persoane pleacă acasă! Nu ne jucăm cu așa ceva”, a adăugat premierul României.

Actualizare...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel