PNL și USR se ceartă pe măsurile de COVID-19 aplicate în județul Timiș. Alin Nica, SOLICITARE către Dominic Fritz: Nu am primit răspunsurile care să mă convingă
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
FOTO FACEBOOK
FOTO FACEBOOK
Posibila intrare în carantină a Timișoarei provoacă tensiuni între primarul orașului, Dominic Fritz, și șeful Consiliului Județean, Alin Nica.

"Nu am primit răspunsurile care să mă convingă că acestă formă de carantină este eficientă și nu este doar o carantină formală, în care hârtia aceea prezentată din mașină de oameni te ferește de virus. Evident că apelul este la responsabilitate din partea tuturor cetățenilor, pentru că pericolul nu a trecut, dar nici să folosim o formă de carantină doar așa ca să mai speriem populația. Eu solicit un plan real din partea Primăriei Timișoara și a Comitetului local pentru situații de urgență și să vedem care dintre aceste restricții nu funcționează, din cauza incapacității administrative a personalului care deja a ajuns la saturație și nu mai reușește să-și pună voința, și care restricții pot fi recepționate pozitiv de către cetățeni. Propun suplimentarea de vaccinuri în aceste zone roșii, care ar putea fi soluția pe termen lung de stopare a creșterii numărului de cazuri, să nu mai chinuim populația și firmele.", a precizat Alin Nica, președinte Consiliul județean Timiș, la Antena 3.   

Președintele Consiliului Județean, liberalul Alin Nica, susține într-o postare pe Facebook, că nu e de acord „cu carantinarea fără discernământ a municipiului Timișoara și a zonei periurbane”. El precizează că din discuțiile cu șeful DSU Raed Arafat, cu directorul DSP Timiș și cu primarul Timișoarei nu a primit „argumente solide astfel că decizia mea este împotriva unei carantine formale, lipsite de eficiență”.

„Dacă totuși decizia primarului Timișoarei este de a forța carantina, atunci atrag atenția asupra necesității adoptării în paralel a următoarelor măsuri: - libertate de deplasare pentru persoanele vaccinate și pentru cele care au făcut deja boala; - sprijin financiar compensatoriu de urgență pentru operatorii economici afectați; - alocarea de către Ministerul Sănătății a unui număr suplimentar de vaccinuri”, a scris șeful CJ pe Facebook.

În replică, Dominic Fritz spune că „Alin Nica fabulează despre o posibilă ”decizie a primarului Timișoarei de a forța carantina”.

„Nu pot și nu voi forța nimic. Dimpotrivă, cred că o astfel de decizie trebuie bazată pe un consens larg și pe asumarea responsabilității pentru urmări, indiferent de decizie. Nu voi cădea în capcana oportunismului de moment care a ținut și ține România pe loc, și o slăbește în momente grele. Cred că există argumente extrem de pertinente și pentru, și împotriva unei carantinări. Este o responsabilitate uriașă pe umerii celor peste 40 de membri CJSU. Votul meu îl voi da, cu responsabilitate și asumare, după ce voi vedea toate datele și voi asculta toate opiniile”, a scris Dominic Fritz pe Facebook.

Rata de infectare în Timișoara a fost vineri de 7,56.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel