PNL se întărește cu doi primari
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
PNL se întărește / Foto: Agerpres
PNL se întărește / Foto: Agerpres
Doi primari s-au înscris în PNL.

Doi primari independenți s-au înscris în PNL. Este vorba despre primarii comunelor Sita Buzăului şi Barcani, Nicolae Stoica şi, respectiv, Nicolae Pastor, s-au înscris în PNL Covasna, a anunţat, vineri, conducerea organizaţiei judeţene a liberalilor. 

Preşedintele filialei, Olimpiu Floroian, a declarat că un sondaj preelectoral realizat recent de către PNL a relevat că aceşti doi primari sunt în continuare favoriţi în comunele lor şi au cele mai mari şanse să câştige următoarele alegeri locale, transmite Agerpres.

"Trebuie să precizăm foarte clar că hotărârile (de înscriere în PNL - n.red.) au fost luate nu în urma discuţiilor din ultima lună, din ultimele trei luni sau din ultimul an, ci au început încă din anul 2020, după aflarea rezultatelor alegerilor locale (...) Îi felicit că au făcut pasul acesta, care cu siguranţă va fi benefic pentru comunitatea locală (...) Eu cred cu tărie că a trecut timpul primarilor independenţi, pentru că situaţia de acum (...) nu se mai poate compara cu ceea ce a fost acum 20 de ani", a declarat Olimpiu Floroian, în cadrul unei conferinţe de presă.

Primarul comunei Sita Buzăului, Nicolae Stoica, a afirmat că speră ca intrarea sa în PNL să aducă "plusvaloare" partidului, iar munca în echipă să atragă după sine numeroase beneficii pentru comunitatea locală.

Liderul PNL Covasna: Ne-am dat seama că partidele româneşti au pierdut foarte multe mandate de aleşi locali



Reprezentantul conducerii PNL Covasna a mai menţionat că se pregăteşte o strategie menită să amplifice şansele de câştig ale partidelor politice româneşti din judeţ la alegerile de anul viitor, având în vedere că acestea au pierdut foarte mult teren în ultimii ani din cauza fărâmiţării voturilor electoratului românesc.

"Ne-am dat seama că partidele româneşti au pierdut foarte multe mandate de aleşi locali, de consilieri judeţeni, consilieri municipali şi locali, şi, pentru a evita pe viitor să se întâmple lucrul acesta, ne-am gândit, ne-am întâlnit, am discutat pentru a stabili o strategie în vederea recuperării acestor mandate pentru Partidul Naţional Liberal şi pentru celelalte partide româneşti în alegerile din anul 2024 (...) Cetăţenii români ar trebui informaţi şi ar trebui să înţeleagă faptul că dacă vor vota în continuare partide care nu vor face pragul electoral sau partide care vor avea un rezultat slab la alegeri, practic îşi vor pierde voturile", a mai afirmat liderul PNL Covasna.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel