PNL s-a supărat IAR pe Ciucă. Joacă cu PSD? - surse/ Vîlceanu: Este premierul României, să-și facă datoria!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Coaliția de guvernare nu este simplă pentru PSD și PNL. 

UPDATE: Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, neagă incidentul din cadrul Guvernului: ”Nu a fost niciun fel de critică față de nimeni, a fost o recomandare ca pe viitor să evităm astfel de situații... Sunt discuții pe care le avem în Guvern” a spus el, conform Mediafax. ”Este premierul României, este premierul pe care PNL îl susține, trebuie să-și facă datoria”, a continuat Vîlceanu.

-

Dan Vîlceanu, ministrul PNL al Fondurilor Europene, a criticat slaba absorbție a fondurilor UE de către două ministere: Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății. Vizați, astfel, au fost chiar cei doi miniștri PSD, Marius Budăi și Alexandru Rafila, care au criticat PNRR și au acuzat nereguli, atât la pensii, cât și la sănătate. Cu privire la renegocierea PNRR în sensul expus de ministrul Muncii, Dan Vîlceanu afirma că ”nu se mai pune problema”. El completa: ”Înțeleg că și domnul ministru al Muncii a renunțat la ideea renegocierii și s-a pus problema optimizării. Nu pot să spun decât: succes la optimizare.” Întrebat dacă îl va ajuta pe ministrul Marius Budăi cu optimizarea PNRR, el a răspuns: ”Orice ministru care îmi va cere ajutor îl va primi, suntem colegi, dar mă tem că dacă aș intra în discuții legate de această optimizare, ea nu ar putea fi decât o optimizare a implementării PNRR.”

”În ultima perioadă am purtat comunicări cu ministerele și vreau să vă spun că atunci când întrebi în mod special de anumite proiecte și primești răspuns că până în 2023 există două scenarii - să termini proiectul sau să nu termini proiectul - mi se pare o abordare neserioasă.” mai acuza, semnificativ de grav, Vîlceanu. Fără a spune exact de la cine a primit aceste răspunsuri, liberalul a indicat Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății, care, susține el, stau cel mai prost în ceea ce privește absorbția fondurilor europene. 

PNL s-a supărat iar pe Ciucă

În ședința de Guvern de miercuri, se pare că premierul Nicolae Ciucă i-a reproșat ministrului Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu, declarațiile publice făcute, considerând neoportune criticile publice adresate celor doi miniștri PSD. 

Reacția prim-ministrului a generat nemulțumiri în PNL. Se pare că liberalii sunt indignați că premierul lor nu doar că a criticat un ministru PNL, dar a și luat apărarea miniștrilor PSD. Din nou, se vorbește despre o dublă măsură și Nicolae Ciucă este acuzat, cumva, că joacă cu PSD, deși este propunerea PNL. Se pare că liberalii sunt nemulțumiți că premierul nu are aceeași reacție și când miniștrii PSD fac atacuri publice la adresa celor de la PNL. 

Nu e primul episod de acest gen în coaliție. 

Citește și: EXCLUSIV  PNL-ul e nemulțumit după ce Guvernul a făcut scut în jurul lui Marius Budăi, în timp ce pe Virgil Popescu l-a lăsat descoperit - surse

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel