PNL își stabilește prezidențiabilul. MRU și Macovei tulbură apele în PDL
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Pentru PNL este zi decisivă. Își alege, luni, prezidențiabilul. Lupta strânsă dintre Crin Antonescu și Klaus Iohannis își găsește sfârșitul, luni, odată cu alegerea oficială a prezidențiabilului național-liberal. De cealaltă parte, în PDL-ul care va face o fuziune cu PNL, războiul abia începe. Tot mai mulți politicieni democrat-liberali se vor prezidențiabili. 

În 22 februarie 2013, Crin Antonescu avea să-l aducă pe Klaus Iohannis în PNL, cel care astăzi i-a devenit cel mai puternic adversar politic. Cu miză: candidatul PNL la alegerile prezidențiale 2014. În 21 iulie se anunță ultima bătălie Antonescu-Iohannis, într-o luptă începută la Congresul PNL. Când Klaus Iohannis se îndrepta cu pași repezi spre statul de prezidențiabil, după ce Crin Antonescu renunțase la tot, fostul președinte al PNL i-a tăiat calea și s-a pus la dispoziția partidului. Klaus Iohannis ar avea un as în mânecă: sondajul PNL care l-ar plasa pe primul loc. A ajuns în presă, duminică, cu o zi înainte de votul decisiv din Delegația Permanentă. Crin Antonescu a cerut, nu o dată, ca PNL să renunțe la sondaj, pentru că timpul este scurt și rezultatele sunt superficiale.

Când lupta are să se încheie în PNL luni, printr-o decizie ce va avea să anunțe candidatul PNL la alegerile prezidențiale 2014, războiul începe în PDL. Peste noapte, în PDL are loc o inflație de doritori la Cotroceni. Cu toții se vor prezidențiabili. 

VEZI și: Monica Macovei, prezidențiale. Monica Macovei vrea să candideze la prezidențiale

VEZI și: MRU vrea să candideze: Stau mai bine decât Predoiu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel