Data actualizării:
Data publicării:

Ploi şi vijelii în prima zi de Paşte. ANM, avertizare de vreme rea

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Vremea
WhatsApp
Fotografie creată de Vlad Chețan, de la Pexels
Fotografie creată de Vlad Chețan, de la Pexels

ANM a emis o avertizare cod galben de ploi şi vijelii pentru mai multe zone din ţară, în prima zi de Paşte. 

Astfel, până luni dimineaţă la ora 3:00, seara și la începutul nopții în Banat, Crișana și Maramureș, apoi în vestul și nordul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (viteze în general de 55...75 km/h), vijelii, descărcări electrice, local averse ce vor avea și caracter torențial. Izolat va fi grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp, anunţă ANM.

Cum va fi vremea în Bucureşti 

"Vremea va fi frumoasă şi deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 24...26 de grade, iar cea minimă va fi de 10...12 grade", anunţă ANM.

Previziuni meteo 1 Mai 2022. Cum va fi vremea în următorul weekend

”În acest moment, din estimările de care dispunem, ar trebui să avem temperaturi în jurul normelor, adică între 18 și 24 de grade, la nivelul întregii țări. Este posibil sa fie vreme bună de 1 Mai pentru că după aceste zile de Paște, la mijlocul săptămânii viitoare pare să avem două zile cu mai multă instabilitate, dar, spre weekend, se va face o vreme mai bună. Deci pare să fie o vreme bună de 1 Mai. Poate avem noroc și vom depăși 20 de grade, dar la mare, dacă este soare, imediat se simte căldura, nu trebui să ai temperatură prea ridicată.”, a declarat meteorologul ANM, Mihai Timu, într-un interviu pentru DC News.

Pe cine influențează modificările bruște de presiune. Constanța Vâlciu (ANM): România va fi afectată

"Cei meteosensibili, hipertensivi, cardiaci sunt influenţaţi de scăderile bruşte de presiune şi de creşterile bruşte. Din cauza încălzirii globale, manifestările de vreme severă sunt din ce în ce mai frecvente şi atunci sunt circulaţii rapide şi se produc aceste creşteri sau scăderi de presiune. Începând de la jumătatea săptămânii viitoare, spaţiul geografic al ţării noastre va fi afectat de presiune ridicată. În data de 28, avem deja presiunea ridicată la nivelul întregii ţări", a spus a spus Constanța Vâlciu, meteorolog ANM, pentru DCNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel