Data actualizării:
Data publicării:

Cel mai controversat PLIC din politică. L-ai văzut?

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Politica
WhatsApp
Piesa care arată cel mai bine starea politicii românești este Plicul de la Teatrul Dramaturgilor.

Gheorghe Ialomițeanu (PMP) și jurnalistul Val Vâlcu au vorbit despre traseismul politic după ce, în ultima vreme, câțiva primari au trecut de la un partid la altul.

„Dacă însumezi electoratul celor 100 de primari nu fac cât un sector din București, așa că eu m-aș concentra pe Capitală, sectoare, nu pe 100 de mici localități unde primarul de acolo poate să treacă și la extratereștri... că același lucru face. Este pe persoană fizică mai mult, iar aceste căutări de debușeu politic sunt în perspectiva unor finanțări. Dacă vrem să schimbăm cu adevărat ceva, trebuie legiferat mecanismul de finanțare, astfel încât să nu mai depindă de culoarea politică a primarului sau de unde se duce cu șapca întinsă, adică la ce partid se duce să ceară fonduri, ce partid se duce la guvernare”, a zis Val Vâlcu la News Pass de la B1 TV cu Laura Chiriac.

„Se negociază cu primarii. Primarii au proiecte, sunt blocate la finanțare și, după ce trec la PSD sau PNL, se deblochează. Asta nu este corupție?! Citiți o declarație a unui primar care, zilele trecute, a trecut de la un partid de opoziție la PSD. A spus așa: „mi s-a promis de către PSD că îmi va finanța proiectele”. Asta nu este corupție? Pentru că până acum le-a blocat proiectele, nu le-au dat bani și după ce au trecut la PSD și PNL, miniștrii au semnat să le dea bani. Asta este corupție”, a zis Gheorghe Ialomițeanu (PMP).

Jurnalistul Val Vâlcu a spus: „Aveți perfectă dreptate și vă recomand să vizionați piesa de la Teatrul Dramaturgilor - Plicul. Este scrisă de Liviu Rebreanu. Dar este de extremă actualitate”

Despre ce este vorba în piesa Plicul, după Liviu Rebreanu, regia Dan Tudor, de la Teatrul Dramaturgilor

Acidă, ironică, usturătoare, satira socială și politică scrisă de unul dintre cei mai cunoscuți autori români din perioada interbelică se dovedește a fi surprinzător de actuală astăzi, la 100 de ani de la prima punere în scenă – Plicul de Liviu Rebreanu construiește un univers în care se întâlnesc intrigile amoroase, șicanele politice, lupta pentru putere, oamenii cu lumini și umbre care dau viață unei comunități din provincie. În acest oraș mic cu gară mare, în care rivalitățile sunt la ordinea zilei, iar comploturile la tot pasul, primarul Arzăreanu cunoaște cel mai bine principiile jocului, așa că apelează la orice tertip pentru a câștiga un nou mandat, chiar dacă acest lucru înseamnă uneori să profite de cei dragi pentru a-și atinge scopurile.

În versiunea scenică a unui regizor de mare succes – Dan Tudor, cu o echipă artistică îndrăgită de public, Teatrul Dramaturgilor Români vă propune să vedeți o comedie desăvârșită, care trece cu brio testul timpului.

Așa că sunteți invitat la teatru - https://teatruldramaturgilor.ro/plicul/

VEZI ȘI: Amanta noastră de la minister. Un triunghi amoros frecvent întâlnit în România? / video - https://www.dcnews.ro/amanta-noastra-de-la-minister-un-triunghi-amoros-frecvent-intalnit-in-romania_948432.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel