Platforma Unionistă Acțiunea 2012, o nouă conducere. George Simion: Azi am predat ștafeta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
George Simion
George Simion
Într-o zi simbolică pentru poporul român, 24 ianuarie - Unirea Principatelor Române -, Platforma Unionistă Acțiunea 2012 și-a ales noua conducere.

În cadrul celui de-al VIII-lea Congres al Acțiunii 2012, organizat la Iași, membrii mișcării unioniste au desemnat noul bord de conducere a platformei, scrie infoprut.ro.

Ștefan Gabriel Lupu a fost ales unanim în calitate de Președinte al Platformei Unioniste Acțiunea 2012. El i-a luat locul lui George Simion, liderul unioniștilor. Tatiana Manic și Elza Banu vor coordona departamentul Financiar al Acțiunii 2012, iar Andrei Cătălin Fâciu, responsabil de identitatea vizuală a Platformei Unioniste. Nicolae Capcelea, Cristina Jalbă și Camelia Popescu vor coordona pe parcursul anului 2019 cele mai importante proiecte ale mișcării unioniste, scopul acestora fiind promovarea Unirii și apropierea malurilor de Prut.

George Simion, candidatul mișcării unioniste la alegerile europarlamentare, prezent la eveniment, a precizat că mișcarea trece la un nivel superior. George Simion va fi candidat independent și, așa cum a obișnuit, este convins că va răzbate în lupta cu partidele clasice, dezinteresate de dezideratul național. Liderul unionist a ținut să mulțumească unioniștilor, alături de care a realizat proiectele mișcării unioniste și a declarat că lupta pentru Unire continuă.

,,Astăzi este o predare de ștafetă. Acțiunea 2012 este un mijloc de a ne atinge scopul – trebuie să rupem granița de la Prut, este un vehicul prin care putem realiza Unirea. Am avut mii de oameni alături de noi, am realizat sute de proiecte, care păreau imposibile, și nu ne oprim aici. Voi fi în continuare alături de noua echipă aleasă astăzi, în calitate de membru unionist activ, a declarat George Simion.


CITEȘTE ȘI George Simion, liderul unioniștilor, și-a anunțat candidatura

Amintim că pe 1 februarie, Platforma Unionistă va lansa campania ,,Hai Frate la Vot", care își propune să mobilizeze cetățenii Republicii Moldova în vederea exercitării dreptului de vot la alegerile parlamentare. Tototdată, Acțiunea 2012 își propune să organizeze pe 30 martie, la Chișinău, un eveniment dedicat împlinirii a 101 ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel