Plantele parfumate care vor ține șoarecii departe de casa ta
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay
Șoarecii sunt o problemă pentru multe case și grădini. Iată cum să scapi de el în mod natural.

Șoarecii sunt creaturi deranjante care pot provoca daune proprietăților și pot transmite boli. În grădină, aceste rozătoare pot cauza probleme serioase prin crearea de tuneluri și poteci de-a lungul pereților și gardurilor, care pot distruge plantele și florile sau chiar pot provoca daune structurale. Deși există multe modalități de a scăpa de șoareci, cea mai bună apărare este prevenirea acesteia.

O soluție complet naturală dar eficientă pentru a ține șoarecii departe de grădina ta este folosirea plantelor care emană un miros neplăcut pentru ei  dar eficienta pentru a tine soarecii departe de gradina este folosirea plantelor care emana un miros neplacut pentru ei, scrie Supereva.

Menta este un exemplu comun de plantă respingătoare de șoareci. Este o plantă puțin pretențioasă care poate fi crescută în ghiveci sau în grădină. În plus, poate fi eficient să plasați niște frunze de mentă în interiorul casei, în colțuri suspecte sau în punctele cele mai periculoase.

Alternativ, puteți folosi ulei esențial de mentă pentru a descuraja șoarecii să campeze și să cuibărească în casa dvs. Acest ulei poate fi găsit cu ușurință în plante medicinale sau magazine specializate, precum și pe web.

Citește și: A apărut o nouă specie de "super rozătoare". Ar putea fi o amenințare pentru oameni

Dacă infestarea este mai extinsă, poate fi necesar să apelați la un profesionist pentru a rezolva problema. Cu toate acestea, folosind plante repelente precum menta, puteți preveni infestarea șoarecilor și îi puteți ține departe de proprietatea dvs. într-un mod natural (și plăcut parfumat).

Pe lângă mentă, există și alte plante respingătoare pe care le puteți folosi pentru a respinge șoarecii. Printre acestea găsim salvie, rozmarin, eucalipt, cedru și ardei iute. Fiecare dintre aceste plante emană un miros specific care poate fi neplăcut pentru rozătoare, împiedicându-le să se apropie de casa și grădina dumneavoastră.

În plus, pentru a le ține la distanță puteți folosi și coji de citrice. De fapt, șoarecii nu își suportă mirosul și, prin urmare, vor evita să se apropie de locurile unde au fost plasate cojile. Pur și simplu tăiați-le în bucăți mici și distribuiți-le uniform în locurile pe care doriți să le protejați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel