PLÂNGERI PENALE după cazul câinelui spânzurat. Tudor Ionescu, replică fulger pentru Maria Vasii: Am rămas mirat
Consilierul general al Bucureştiului, Tudor Ionescu, a reacţionat după ce avocatul Maria Vasii a anunţat că va da Consiliul în judecată pentru că nu a luat acţiuni pentru a stopa apariţia cazurilor precum cel al câţelului găsit spânzurat în centrul Capitalei.
"Am citit punctul de vedere al doamnei Maria Vasii, uitându-mă în continuare pe tema subiectului cu maltratarea animalelor, şi am rămas destul de mirat să citesc că doamna avocat ar urma să mă acţioneze în instanţă. Dânsa a făcut referire la plângeri penale 'împotriva celor care sunt desemnaţi prin lege să urmărească respectarea prevederilor, şi aici mă refer la Consiliul General al Municipiului Bucureşti, la Direcţiile Sanitar-Veterinare precum şi ANSVSA, care au competenţă în a urmări modul în care este respectată această legislaţie specială, precum şi Colegiul Medicilor Veterinari'.
Apreciez în primul rând interesul subit al doamnei avocat să facă demersuri în acest sens, orice voce în plus, mai ales din partea unui avocat, este binevenită, dar i-aş recomanda întâi să facă o cercetare şi o documentare pentru a nu pierde din vedere informaţii importante. Pe de o parte, din lista dumneaei lipsesc anumite instituţii, pot să mă refer la poliţie, la Parlament, la primari, lista nu este exhaustivă. Prima întrebare este de ce nu a inclus în listă, care are instituţii clar menţionate, toate instituţiile. Sper ca în demersul de căutare a informaţiilor să se documenteze şi să le găsească pe toate", a declarat Tudor Ionescu în exclusivitate pentru DC NEWS.
VEZI ŞI Câine spânzurat în Bucureşti. Maria Vasii anunţă măsuri: Voi face plângeri penale
"Mai multe progrese în trei ani decât în ultimii 26"
"Referitor la acţiunea privind Consiliul General, care mă vizează şi pe mine, o invit la o discuţie, chiar şi în faţa instanţei, în care să îi pot arăta că Bucureştiul ultimilor trei a făcut mai multe progrese decât în ultimii 26 în ceea ce priveşte protecţia şi bunăstarea animalelor. Tocmai pentru că ANSVSA nu şi-a respectat indatoririle, am înfiinţat Poliţia Animalelor în subordinea poliţiei locale, care are competenţe, din păcate, doar pe zona contravenţională, nu infracţională. Pe zona contravenţională, Poliţia Animalelor Bucureşti chiar a sancţionat cazuri de abandon, maltratare, condiţii de ţinere a animalelor. De asemenea ASPA, de asemenea în subordinea Consiliului General, prin sterilizări, campanii de promovare a adopţiilor, prin oprirea eutanasierilor, s-a poziţionat ca un vârf de lance în tema protecţiei animalelor", a mai spus consilierul general ALDE.
"Să se uite şi la magistraţi"
"Sunt şi de acord cu dumneaei, în ceea ce priveşte abandonul de animale. Dar asta nu este o infracţiune, ci o contravenţie. Singurul caz de abandon considerat infracţiune este cel al câinilor adoptaţi din adăposturi publice şi abandonaţi. Altfel, se sancţionează cu amendă între 1000 şi 3000 de lei. Este problematic, aşa e, dar asta se întâmplă.
Îi apreciez demersul, este foarte util, sunt de acord că avem probleme la instituţiile enumerate, poate ar trebui să se uite spre Parlament, spre instanţe, magistraţi, judecători, care chiar cu această legislaţie refuză să dea pedepse cu închisoarea. Dar o rog, cu tot respectul, să nu mai introducă Consiliul General în această discuţie, până nu se documentează cu privire la toate iniţiativele noastre în acest domeniu", a conchis Tudor Ionescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News