Urmărește emisiunea live
Data actualizării:
Data publicării:

Plăcinţele olteneşti. Rețeta care nu are cum să nu-ți placă. Gustul de altădată!

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Plăcințelele oltenești nu au cum să nu îți placă, mai ales dacă ești un împătimit al mâncări tradițional românești. Această rețetă nu ar trebui să lipsească din carnețelul tău cu bunătăți.

Alegeri prezidentiale 2024

Ingrediente

- aluat de foietaj (din 200 g făină, 200 g unt nesărat, 1/4 sare,100 ml. apă rece)

- 2 tije de praz

- 200 gr. brânză telemea

- sare, piper

- gălbenuş de ou

- 50 ml. lapte

Preparare aluat foietaj

Plăcinţele olteneşti. Se pune făina într-un castron şi se presară cuburile de unt la temperatura camerei. Se amestecă făina cu untul astfel încât cuburile să fie acoperite. Se toarnă apă rece pe toată suprafaţa făinii şi se începe frământarea aluatului în felul următor: se pune palma sub făină, se aduce deasupra untului şi se apasă cu podul palmei, scrie acasalaromani.ro. Se continuă această mişcare până când se încorporează toată făina.

Vezi și: Dovlecei cu ouă ochiuri la cuptor. Cea mai tare rețetă

Plăcinţele olteneşti. După ce a fost încorporată toată făină, se răstoarnă aluatul pe masă de lucru pe care a fost presărată făină. Se întinde aluatul sub formă dreptunghiulară de un deget grosime şi se împătureşte în 3. Se întoarce aluatul cu partea împăturită în jos se roteşte bucata de aluat la 90 de grade şi se repetă întinderea şi împăturirea în trei. Se pune aluatul la frigider 30 minute.

Preparare umplutură

Plăcinţele olteneşti. Se curăță prazul, se taie rondele şi se fierbe aproximativ 1 minut în apă sărată. Apoi se strecoară şi se lasă să se scurgă într-o sită. Telemeaua se taie cubuleţe. Aluatul se întinde pe o planşetă şi se taie în dreptunghiuri mai mici.

Plăcinţele olteneşti. Fiecare dreptunghi nou format se întinde cu sucitorul pentru a se subţia aluatul, iar la mijloc se adaugă amestecul din praz şi brânză. Se împătureşte în două, pe lungime, se rulează şi se aşează ruloul într-o tavă unsă cu ulei.

Plăcinţele olteneşti. Pentru a prinde o culoare frumoasă, se pot unge cu un amestec de gălbenuş cu puţin lapte. Se introduce tavă în cuptorul încins, până ce plăcintele se rumenesc deasupra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel