Urmărește emisiunea live
Plăcinte cu brânză și șuncă, rețeta. Este cea mai bună gustare
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Plăcintele cu  brânză și șuncă pot fi servite oricând. Sunt delicioase și deloc complicat de preparat.

Ingrediente pentru 8 buc:

- 500g făină de grâu de 650
- 25g drojdie proaspătă
- 1 linguriţă de zahăr
- 1/2 linguriţă de sare
- 50ml ulei
- 250ml apă călduţă

Pentru umplutură:

- 200g şuncă
-  300g brânză de tip mozarella, caş, caşcaval, brânză de burduf

Mai aveţi nevoie de:

- aproximativ 600ml ulei
- făină pentru lucrat plăcinţele
- o tigaie încăpătoare.

Cum se prepară

Pentru început, frecăm drojdia cu zahărul şi adăugăm 50 ml apă călduţă şi puţină făină. Amestecăm bine şi lăsăm să crească. Într-un bol, cernem făina, adăugăm sarea şi amestecăm apoi, punem uleiul, drojdia crescută şi apă călduţă. Frământăm rapid un aluat care se va desprinde de pereţii vasului.

Punem puţin ulei într-un bol, adăugăm aluatul şi-l lăsăm să crească acoperit o oră. După o oră, presăraţi făină pe planşeta sau masa pe care lucraţi, răsturnaţi aluatul şi-l adunaţi într-o bilă pe care o tăiaţi în 8, scrie haisagatim.ro. Rotiţi fiecare bucată în palme formând 8 bile mai mici şi le lăsaţi să crească pe masă aproximativ 20 de minute. Între timp, tăiaţi şunca în cubuleţe şi daţi brânza pe răzătoarea mare.

Ca să vă fie mai uşor şi să le prăjiţi aşa cum trebuie, adică nu în grabă, formaţi toate plăcintele, la început, apoi le prăjiţi. Luaţi o bilă, o întindeţi într-o foaie subţire de aproximativ 2-3 mm. Pe jumătate de foaie puneţi umplutura lăsând cam 1 cm spaţiu liber pe margini. Aduceţi cealaltă jumătate de foaie peste umplutură şi cu o furculiţă trecută prin făină apăsaţi marginile. Apo,i întoarceţi plăcinta pe partea cealaltă şi la fel apăsaţi marginile cu furculiţa.

Puneţi plăcintele una lângă alta şi le prăjiţi în ulei încins pe o parte şi pe alta, apoi le scoateţi pe un şervet de hârtie să se scurgă surplusul de ulei. Le întoarceţi cu ajutorul unui cleşte sau două spatule sau alte ustensile, dar nu le înţepaţi cu furculiţa, altfel curge umplutura în ulei.

Le serviţi calde cu iaurt, ketch-up. Puteţi prepara un sos cu iaurt şi usturoi sau puteţi să le serviţi cu smântână.

Image by KamranAydinov on Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel