Ingrediente
Pentru aluat:
- chefir 500 ml
- sare ½ linguriță
- ulei 2 linguri
- făină 3-4 pahare
Pentru umplutură:
- brânză 300 gr
- cașcaval 200 gr
- roșii de mărime medie – 2
- mărar și pătrunjel
- ulei pentru ungere
Cum se prepară
Se amestecă chefirul cu sarea și uleiul. Se adaugă treptat făina până se obține un conținut elastic (după consistență ca și aluatul pentru colțunași). Aluatul se acoperă și se lasă pentru 10-15 minute.
Pentru umplutură, brânza se presează cu o furculiță, verdeața se taie mărunt. Roșiile se taie în două să înlătură sâmburii și se taie în bucăți mici. Cașcavalul se dă prin răzătoare rară. Toate ingredientele pentru umplutură se amestecă, scrie mamaplus.md.
Aluatul obținut se împarte în bucăți de mărimea ceva mai mare a unui ou de găină. Fiecare bucățică se rostogolește pe masa unsă cu făină. La mijlocul turtei se pune umplutura și se unge pe toată lungimea acesteia. Mai întâi se acoperă umplutura cu o margine liberă a turtei, apoi cealaltă, ș.a.m.d. marginile se unesc la centru. Tigaia se încinge bine, se unge cu puțin ulei, se pune plăcinta și se rumenește ușor pe ambele părți.
Plăcinta se taie și se servește fierbinte.
BONUS: Mic dejun turcesc. Se amestecă toate ingredientele și se bagă tava la cuptor
Ingrediente
- 2 cartofi
- 2 roșii
- un ardei gras
- mărar - după gust
- 5 ouă
- 50 ml de ulei
- 100 ml de lapte
- o linguriță de sare
- o linguriță de praf de copt
- 200-250 g de făină
-100 g de brânză topită
- cașcaval, după gust
Cum se prepară
Spargeți ouăle într-un bol adânc. Adăugați cartofii tăiați în cuburi foarte mici și mărarul mărunțit, potrivit retete-usoare.eu. Adăugați roșiile și ardeiul tăiate în cubulețe. Adăugați uleiul și laptele. Amestecați foarte bine.
Adăugați făina cernută, praful de copt și sarea. Amestecați până le veți încorpora complet în compoziție. Transferați compoziția rezultată într-o tavă adâncă. Răspândiți-o uniform. Așezați brânza topită tăiată în cuburi pe suprafața ei, scufundându-le parțial în ea.
Presărați cașcaval ras pe viitorul deliciu. Coaceți-l timp de 20-25 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C. Tăiați-l în bucățele și serviți-l.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- SRI face angajări. Posturile pentru care puteți aplica. Vă puteți înscrie în cursă până la finalul lunii mai
- Micii pe care îi mâncăm nu mai au nicio legătură cu micii adevărați. Ingredientul care lipsește cu desăvârșire. Medicul Alin Popescu: Aș da o lege să se schimbe compoziția
- BANCUL ZILEI: Ardeleanul și avocatul...
- Cât a plătit o mămică pentru 3 felii de cozonac la supermarket: Nici nu-ți vine să-l mai mănânci / video
- Numerologul Romeo Popescu, previziunile pentru luna mai, în funcție de cifra destinului: Cine are idei geniale și face rost de bani
- Dedesubturile pensionării lui Iohannis. Chirieac: Acest lucru e un mare secret pentru mine
- Cea mai mare inutilitate din București. Primarul de sector care credea că va da lovitura și turiștii vor lua cu asalt construcția
- Vacanța ieftină în Istanbul nu mai există! ”Prețurile de acum încolo vor fi exagerate”. Ce notă de plată a primit o familie de români cu un copil mic după masa de prânz
- Cântec comunist pus pe manele. Parodia pe 1 Mai pe care să o asculți la grătar /video
- Ce au făcut primarii USR în mandatele lor. Exemplele care spun totul despre edilii pe care i-ați ales