Plăcintă turceacă. Rețeta de Gozleme cu brânză
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Plăcinta turcească Gozleme este absolut delicioasă. Iată cum se prepară varianta cu brânză.

Ingrediente

Pentru aluat:

- chefir 500 ml

- sare ½ linguriță

- ulei 2 linguri

- făină 3-4 pahare

Pentru umplutură:

- brânză 300 gr

- cașcaval 200 gr

- roșii de mărime medie – 2

- mărar și pătrunjel

- ulei pentru ungere

Cum se prepară

Se amestecă chefirul cu sarea și uleiul. Se adaugă treptat făina până se obține un conținut elastic (după consistență ca și aluatul pentru colțunași). Aluatul se acoperă și se lasă pentru 10-15 minute.

Pentru umplutură, brânza se presează cu o furculiță, verdeața se taie mărunt. Roșiile se taie în două să înlătură sâmburii și se taie în bucăți mici. Cașcavalul se dă prin răzătoare rară. Toate ingredientele pentru umplutură se amestecă, scrie mamaplus.md.

Aluatul obținut se împarte în bucăți de mărimea ceva mai mare a unui ou de găină. Fiecare bucățică se rostogolește pe masa unsă cu făină. La mijlocul turtei se pune umplutura și se unge pe toată lungimea acesteia. Mai întâi se acoperă umplutura cu o margine liberă a turtei, apoi cealaltă, ș.a.m.d. marginile se unesc la centru. Tigaia se încinge bine, se unge cu puțin ulei, se pune plăcinta și se rumenește ușor pe ambele părți.

Plăcinta se taie și se servește fierbinte.

BONUS: Mic dejun turcesc. Se amestecă toate ingredientele și se bagă tava la cuptor

Ingrediente

- 2 cartofi

- 2 roșii

- un ardei gras

- mărar - după gust

- 5 ouă

- 50 ml de ulei

- 100 ml de lapte

- o linguriță de sare

- o linguriță de praf de copt

- 200-250 g de făină

-100 g de brânză topită

- cașcaval, după gust

Cum se prepară

Spargeți ouăle într-un bol adânc. Adăugați cartofii tăiați în cuburi foarte mici și mărarul mărunțit, potrivit retete-usoare.eu. Adăugați roșiile și ardeiul tăiate în cubulețe. Adăugați uleiul și laptele. Amestecați foarte bine.

Adăugați făina cernută, praful de copt și sarea. Amestecați până le veți încorpora complet în compoziție. Transferați compoziția rezultată într-o tavă adâncă. Răspândiți-o uniform. Așezați brânza topită tăiată în cuburi pe suprafața ei, scufundându-le parțial în ea.

Presărați cașcaval ras pe viitorul deliciu. Coaceți-l timp de 20-25 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C‌. Tăiați-l în bucățele și serviți-l.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel