Plăcintă rustică cu vinete și ardei: doar 130 de calorii pentru un adevărat răsfăț.
Ingrediente pentru umplutură:
o vânătă,
un ardei;
4 sau 5 măsline fără sâmburi;
pătrunjel;
un cățel de usturoi;
jumătate de pahar cu apă;
20 de grame de parmezan.
Ingrediente pentru blat:
100 de grame de griș integral;
praf de sare;
1 gram de bicarbonat de sodiu (vârful unei lingurițe);
50 ml apă;
25 de grame de ulei de măsline extravirgin.
Plăcintă rustică cu vinete și ardei. Doar 130 de calorii pentru un adevărat răsfăț culinar! Pregătirea
Spălăm legumele și pătrunjelul. Apoi tăiați vinetele și ardeii în bucăți mici. Puneți legumele tăiate cubulețe într-o tigaie si adăugați cățelul de usturoi zdrobit, pătrunjelul tocat și jumătate de pahar de apă. Nu uitați să adăugați sare și piper după gust.
Vă sugerăm să preparați și: Cum prepari o plăcintă aperitiv din friptura care ți-a rămas. Iese extrem de gustoasă
Acum acoperiți tava cu un capac și lăsați legumele la foc mediu până se vor sota. După aceea, scoatem usturoiul, adăugăm măslinele. Dacă în legume a mai rămas puțină apă, mai lăsam legumele pe foc, până toată apa se va evapora.
Blatul care are doar 570 de calorii se pregătește astfel: într-un castron se pune făină, sare și bicarbonat de sodiu. Într-un pahar, amestecăm bine apa și uleiul, până obțineți o substanță cremoasă, pe care o veți tura peste făină.
Frământați până obțineți un aluat neted, compact și elastic. Se lasă să se odihnească jumătate de oră la frigider într-o folie alimentară.
Nu ratați și: Plăcinta ciobanului. Rețeta specială pentru masa de Paști
Acum blatul este gata să fie întins cu sucitorul. Foaia de blat se pune într-o tavă de 24 cm, în care veți așeza hârtie de copt, unsă cu puțin ulei.
După ce ați străpuns aluatul cu o furculiță, puneți legumele reci.
Coaceți plăcinta la 190 de grade, timp de 30 de minute. Primele 10 pe raftul de jos, apoi alte 15 pe raftul mediu și, în final ultimele 5 minute sub grătar.
Vă sugerăm și: Plăcinte cu cartofi și mujdei. Cea mai tare rețetă de post: Gust senzațional!
Nu uitați să adăugați parmezanul atunci când mutați tava cu plăcinta rustică sub grătar. Acum trebuie doar să vă urăm: Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- A murit Naomy, cea mai controversată vedetă a anilor 2000
- Când începe explorarea Cartofului de Aur, cel mai "scump" asteroid din spațiu, estimat la 10.000 de cvadrilioane de dolari. NASA a făcut anunțul
- Semafoarele care educă șoferii. Titi Aur: Spania are de foarte mult timp introdus acest sistem. E demonstrat 100% că sunt utile / video
- Adrian Negrescu: Va fi primul Paște fără miel pentru majoritatea românilor, în condițiile în care prețul cărnii a atins un nivel fără precedent în ultimii 30 de ani
- Weekendul 19-21 aprilie, marcat de un eveniment nemaiîntâlnit din 1941 încoace. Daniela Simulescu: Nu ne plictisim deloc zilele ce urmează!
- Prima luptă între un pilot uman și un avion controlat de inteligența artificială: Un "moment de transformare în istoria aerospațială"
- Chirieac, după riposta Israelului asupra Iranului: S-ar putea să încheiem această pagină neagră din istoria Orientului Mijlociu
- Paradox cu judecătoarea care nu știa că Sebi a murit. Motivul pentru care a făcut „gogonate“ în sala de judecată / video
- Klaus Iohannis, în Republica Coreea. E prima țară din regiunea Asia-Pacific cu care România a ridicat relațiile la nivel de Parteneriat Strategic, semnat în 2008
- Au început să apară supermarketuri low-cost. Locuitorii se declară încântați de prețurile mult mai mici ale produselor