Plăcintă rustică cu varză crocantă: o mâncare ieftină care te va cuceri de la prima bucățică
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Plăcintă rustică cu varză crocantă  o mâncare ieftină care te va cuceri. Sursa - pixabay.com
Plăcintă rustică cu varză crocantă o mâncare ieftină care te va cuceri. Sursa - pixabay.com
Vrei să-ți faci copiii să mănânce varză dar nu știi ce rețetă să prepari? Iată soluția potrivită!

O plăcintă rustică deosebit de delicioasă, care îi va cuceri și pe cei mici. De fapt, după prima bucățică, toată lumea va mai cere o felie.

Ingrediente pentru umplutură:

1 morcov,

250 grame de varză,

1 ardei dulce,

2 linguri de unt.

Ingrediente pentru aluat:

3 linguri de făină,

4 ouă,

0,5 linguriță praf de copt,

3 linguri de smântână sau iaurt,

sare după gust.

Ingrediente pentru decor: 

felii de mozzarella.

Metoda de preparare

Spală bine varza și tăi-o fâșii. Se topește apoi untul într-o tigaie, adaugă morcovul, dat prin răzătoare, și ardeiul tăiat fâșii. Se amestecă și se prăjesc câteva minute. Adaugă, apoi, varza tocată în tigaia cu legume și amestecă.

Între timp, sparge ouăle într-un bol și adaugă praf de sare, smântâna, făina și praful de copt, ambele cernute și amestecă-le bine cu un tel. Trebuie să obții un aluat fără cocoloașe.

Congelați corect pâinea: va rămâne proaspătă săptămâni întregi. Iată câteva trucuri

Aluatul se toarnă în tigaia cu legume, se nivelează cu o spatulă și se gătește la foc mic 15 minute. Întoarce plăcinta pe cealaltă parte și continuă să o gătești. La final, adaugă deasupra felii de mozzarella și gătește plăcinta prăjiți încă 3 minute, sub capac. În sfârșit, servește plăcinta masă. Toată lumea va fi uimită de aroma sa gustoasă, originală și cu totul specială.  Poftă bună!

 

Lobio, un preparat tradițional georgian, care te va cuceri: este sățios și foarte gustos

 

Lobio este o mâncare tradițională georgiană. Există o mulțime de opțiuni pentru pregătirea ei, dar, dacă stăpânești rețeta clasică, o poți îmbogăți cu diferite ingrediente.

Ingredientele principale pentru acest preparat sunt fasolea, nucile, coriandrul și diverse condimente. Felul de mâncare este foarte prietenos cu bugetul. Poate fi consumat cu murături sau legume proaspete.

În loc de pâine tradițională georgiană, puteți servi ciabatta italiană. Lobio poate fi consumat atât cald, cât și rece. Deasupra poate fi decorat cu semințe de rodie, coriandru sau rondele de ceapă. Gospodinele grăbite, care nu au timp, pot folosi conserve de fasole gata fiartă.

Ingredientele de care aveți nevoie: 

fasole  -  500  grame  (roșie sau pestriță),

nuci  -  100  grame,

ceapă  -  3  bucăți,

roșii - 2 bucăți,

usturoi  -  3  căței, 

coriandru  -  12  grame,

ardei roșu iute  -  0,5  bucată,

sare și piper negru  -  după gust,

ulei vegetal  -  2  linguri.

 

Prepararea

 

Conform rețetei clasice cel mai bine ar fi să folosiți fasole roșie sau pestriță din recolta anului în curs: boabele vor avea suficient amidon și, în același timp, nu vor fi prea uscate. Așezați fasolea într-un castron mare și acoperiți-o cu apă rece. Se lasă să se umfle 6-8 ore, adică peste noapte.

Apoi scurgeți apa, puneți fasolea într-o cratiță adâncă și adăugați apă proaspătă, astfel încât apa să acopere complet fasolea. Oala se pune la foc mare. De îndată ce apa fierbe, trebuie să o scurgeți și să turnați din nou apă rece (proporția 1: 4).

Chec cu mere și fructe uscate, fără unt și fără lapte: este gustos și moale 

Gătiți fasolea la foc mediu sau mic, amestecând din când în când, timp de 50 de minute. Fasolea ar trebui să devină moale. Pasează fasolea cu o furculiță chiar în oală. Doar nu exagerați, ar trebui să rămână și boabe fasole întregi în oală.

Miezul de nucă și toacă. Pentru lobio după rețeta clasică, luați două cepe mari sau trei cepe de mărime medie. Tăiați-le în cuburi foarte mici.

Turnați ulei vegetal într-o tigaie și adăugați ceapa într-un strat uniform. Ceapa se prăjește la foc mic până devine translucidă și aurie.

Roșiile se spală, se crestează și se pun în apă clocotită mai mult de 10 secunde. Pentru a le răci, puneți roșiile sub jet de apă rece. Scoateți coaja roșiile cu lama unui cuțit. Apoi tăiați  în roșiile cuburi.

Consumă fulgi de ovăz în fiecare dimineață: au efecte benefice incredibile asupra minții și corpului  

Tăiați coriandrul. Tocați mărunt usturoiul. Adăugați cuburi de roșii în tigaia cu ceapă prăjită și gătiți-le 5 minute. Condimentați-le cu sare, piper negru și ardeiul roșu tocat.

La final, adăugați fasolea, nucile, coriandru, usturoiul. Completați cu puțină apă în care ați fiert fasolea. Se amestecă și se fierbe pe foc timp de 3-4 minute. Dacă vedeți că fasolea se usucă, puteți adăuga mai multă apă. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel