Ingrediente
Pentru aluat
- 1 kg făină albă
- 25 g drojdie proaspătă sau 14 g uscată
- aproximativ 650 ml apă călduţă
- 50 ml ulei
- 2 linguriţe sare
- 1 linguriţă zahăr
Pentru umplutură
- 2,5 kg varză murată
- 100 ml ulei
- piper după gust
- 1 linguriţă sare
- 1 frunză mică de dafin (opţional)
- boia de ardei dulce sau iute (opțional)
Vezi și: Tigaie "Mic dejun", rețetă. Cel mai simplu și sățios preparat pentru masa de dimineață
Cum se prepară
Prima dată se frământă aluatul dospit. Cât timp creşte aluatul, varza se taie fideluță. Varza murată se spală mai întâi şi, dacă este cazul, se lasă la desărat. Se stoarce bine şi apoi se taie fin, potrivit pofta-buna.com.
Se pune uleiul într-o cratiţă sau tigaie cu fund gros şi apoi se adaugă varza şi dafinul. Se lasă la foc iute, câteva minute, amestecând încontinuu, până se înmoaie. Se condimentează cu piper şi boia după gust şi se lasă deoparte, la răcit.
Aluatul se rupe în 20 de bucăţi, se face din fiecare câte o bilă, se întinde cât palma, se pune în mijloc varza şi se împătureşte ca pe un plic.
Plăcintele se pun în tava tapetată cu hârtie de copt. Se lasă la dospit 20 de minute, apoi se ung cu ou bătut, dacă nu e post. Se coc la foc potrivit de 170-180 de grade, în funcţie de cuptor (treapta 2 spre 3).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- O nouă escrocherie face ravagii în Franța. Ce este metoda "cetățeanul român"
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa
- Salariu minim mai mare decât cel minim pe economie și șase salarii compensatorii pentru toți angajații din bănci. Acordul parafat miercuri cu sindicatele
- Mircea Badea, propunere tare pentru șoferii de mașini electrice: Ori protejezi natura, ori ce faci?!
- Satul în care vin turiști din Austria, Germania, Belgia și de peste Ocean. Tanti Emilia dezvăluie secretele ciorbei de miel: ”Este regele ciorbei”
- Acoperiș pe toate blocurile. Sociologul Bulai vine cu o idee inedită, ca la țară, dar cu ”super rentabilitate”: Micul Paris pe bune!
- Ucraina a refuzat ca o stradă din Odesa să se numească Mihai Eminescu. Ce variante au fost acceptate
- Mugur Ciuvică a spus cine ar fi cel mai bun președinte pentru România: E la ani lumină față de orice contracandidat / video
- Iohannis zice că "economia României nu șchioapătă". Coșea: Bineînțeles că nu, pentru că se târâie ca un melc. Ce îi trebuie pentru a deveni "tigru"
- Lovitură de teatru la CCR: documente ANAF, declarate neconstituționale în procesele penale
- Unde au dispărut tinerii magistrați care protestau și promiteau schimbarea sistemului
- Școala românească nu mai pune accentul pe valorile etice. Profesor universitar: Doar prin educație morală construim o țară educată
- Cum fac criminaliștii percheziția informatică. „Nu întotdeauna este prezent și suspectul”