Plăcintă cu mere la tigaie. Cea mai simplă și rapidă rețetă pentru un desert parfumat
De obicei, plăcinta cu mere se face în cuptor, dar este foarte posibil să o prepari și într-o tigaie obișnuită. Vei avea nevoie de produse simple și de puțin timp liber.
Plăcinta cu mere la tigaie este la fel de gustoasă ca cea coaptă în cuptor. Este fragedă, pufoasă și foarte parfumată. Astfel de produse de patiserie se topesc literalmente în gură.
Pentru a pregăti un desert uimitor de delicios, vei avea nevoie de:
6 mere,
5 ouă;
un pahar de făină;
1 lingură praf de copt;
un pahar de zahăr;
esență de vanilie și scorțișoară - după gust;
ulei vegetal.
Prepararea
Spălă, curăță și taie merele în felii. Pentru această rețetă, este mai bine să alegi fructe dulci-acrișoare și suculente, deoarece plăcintă va fi mai delicioasă.
Bate ouăle cu zahărul și esența de vanilie timp de 7-10 minute. Cel mai bine este să folosești un mixer manual sau un blender.
Salată caldă cu ficat de pui. Este sățioasă și foarte gustoasă
Făina trebuie cernută, mai întâi, deoarece plăcinta va fi mai fragedă. Adăugă făina și praful de copt în bolul cu ouă și amestecă până când obții un aluat omogen.
Unge fundul și părțile laterale ale unei tigăi cu ulei vegetal și pune-o pe foc. Toarnă o parte din aluat în tigaia preîncălzită, apoi așează merele tocate. Adaugă a doua parte a aluatului. Acoperă tigaia cu un capac și lăs-o pe aragaz, aproximativ 35 de minute. Plăcinta cu mere este gata. Mută plăcinta pe un platou de servit și presoară scorțișoară sau zahăr pudră. Poftă bună!
Vezi si:
Chec cu mere, la cană. Un desert bestial, gata în câteva minute. O porție are doar 160 de calorii
Vă este poftă de ceva duce, dar nu aveți timp să stați în bucătărie? Nimic mai simplu. Puteți face un chec cu mere, cu doar 160 de calorii.
Acest desert este perfect pentru a fi savurat ca o gustare sau la micul dejun. Va fi apreciat și de adulți, și de copii. În plus, veți pregătiți un desert delicios fără să murdăriți prea multe vase.
Ingrediente:
45 ml de lapte,
30 grame de zahăr brun (poate fi înlocuit cu aceeași cantitate de zahăr alb sau cu 15 grame de stevia),
30 grame de făină,
5 grame de scorțișoară măcinată,
1 măr,
o jumătate de ou,
praf de copt.
Modul de preparare
Mărul spălat se curăță și se taie cuburi. Într-un bol se pune un ou, care se bate cu zahărul sau stevia. Cele două ingrediente se amestecă bine. Adăugați făina cernută și praful de copt și amestecați din nou.
Adăugați mărul tăiat cubulețe și scorțișoara. Se amestecă bine cu o lingură, pentru a încorpora și aceste ingrediente.
Pâinici, preparate în casă, fără cuptor: ai nevoie de apă, făină și 2 linguri de ulei
Compoziția se toarnă într-o cană, unsă cu puțin ulei și se dă, timp de câteva minute, la cuptorul cu microunde, la putere maximă. Înainte de a vă bucura de acest desert, lăsați-l să se răcească câteva minute.
Dacă doriți o variantă mai delicioasă a checului cu mere la cană, puteți adăuga câteva bucățele de ciocolată neagră. Când desertul s-a răcit, presărați-l cu puțin zahăr glazurat. Poftă bună!
Vezi si:
Tartă cu pere, mere, miere și nuci. Rețeta pentru o zi de toamnă
Sezonul perelor a început, așa că ar trebui să profitați la maximum de aceste fructe.
Iată rețeta unei tarte cu pere, mere, miere și nuci.
Ingrediente:
pere - 3 bucăți,
mere - 3 bucăți,
nuci - 100 grame,
unt - 150 grame,
miere - 60 grame,
făină - 250 grame,
zahăr - 150 grame,
praf de sare.
Rețeta pas cu pas
Pentru această tartă, puteți lua orice nuci sau amestecul lor. Se rade untul bine răcit. Adăugați zahărul, sarea și făina. Se frământă cu mâinile până la starea de firimituri. Acest lucru trebuie făcut rapid pentru ca untul să nu aibă timp să se topească de la căldura mâinilor.
Plăcintă cu mere: este uimitoare, simplă și foarte rapidă. Rețeta celor trei pahare
Luați 4 linguri de firimiturile obținute și puneți-le în congelator. Restul se pun într-o formă detașabilă cu diametrul de 26 cm. Cu un pahar, apăsați firimiturile, pentru a forma baza tartei și laturile de aproximativ 2 cm înălțime. Puneți forma la frigider.
Încingeți cuptorul la 200°. Tăiați perele și merele în jumătate, îndepărtați-le miezul. Tăiați fructele în felii de 2-3 mm grosime. Prăjiți nucile într-o tigaie uscată și tăiați-le grosier cu un cuțit.
Rulouri de vinete cu o umplutură savuroasă. O porție are doar 50 de calorii
Scoateți forma cu aluatul răcit din frigider și adăugați jumătate din nuci. Întindeți alternativ perele și merele peste nuci ca un evantai. Acoperiți perele și merele cu nucile rămase și stropiți-le cu miere. Scoateți pesmetul din congelator și presărați-l peste fructe.
Coaceți tarta în cuptor timp de 30 de minute la 200°. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News