Data publicării:

Plăcinta ciobanului. Rețeta specială pentru masa de Paști

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sursa foto: Facebook BUCATARIA LUI OVI
Sursa foto: Facebook BUCATARIA LUI OVI

Plăcinta ciobanului este un preparat ce s-ar putea afla pe masa de Paști. Iată cum se prepară.

 Ingrediene

 200 ml vin roşu sec
 1 lingură bulion
 2 linguri cimbru
 2 căţei de usturoi
 3 crengute ţelină
 2 cepe
 1 morcov
 500 g piure de cartofi
 600 g carne tocată de vită
 50 g unt

Cum se prepară

Se taie legumele, usturoiul şi ceapa şi se călesc în unt. Se adaugă cimbrul şi bulionul desfăcut cu foarte puţină apă. Carnea se rumeneşte într-o tigaie fără grăsime, până ce îşi schimbă culoarea şi apoi se amestecă cu legumele. Se adaugă vinul roşu şi totul se dă la frigider pentru o oră, potrivit retete.unica.ro. După acest timp, se acoperă carnea şi legumele cu un strat generos de piure care se nivelează şi se fac striuri cu furculiţa. Se dă vasul la cuptor pentru 30-40 de minute, până ce piureul se rumenşte frumos.

BONUS: POTICA, rețeta delicioasă de COZONAC din SLOVENIA. Cum se prepară

Ingrediente

Pentru aluat:

- 500 g făină
- 15 g drojdie proaspătă
- 30 g zahăr plus 1 linguriță pentru preferment
- 5 g sare fină
- 160 ml lapte călduț
- 2 gălbenușuri
- 60 g unt topit

Pentru umplutură:

- 250 g nucă măcinată
- 1 lingură zahăr
- 70 g miere
- 70 ml lapte
- 1 ou
- 1 linguriță scorțișoară pudră
- zahăr pudră pentru decor (opțional)

Cum se prepară

Într-un castron se pun 2 linguri de făină (din cele 500 g), 1 linguriță de zahăr, drojdia sfărmată și două lingurițe de lapte călduț. Se amestecă bine, se acoperă cu un prosop de bucătărie și se dă la loc ferit de curenți de aer pentru 15 minute, potrivit retete.unica.ro. Făina rămasă se pune într-un bol. Se adaugă zahărul și sarea. Totul se amestecă bine.

Se adaugă prefermentul, untul topit și gălbenușurile. Se amestecă și se adaugă treptat laptele. Se frământă până se obține un aluat care nu se mai lipește de mâini. Aluatul de potica se adună într-o bila, se pune într-un bol, se acoperă cu folie alimentară și se lasă la dospit, la loc cald până își dubleazaă volumul (poate dura până la 2 ore).

Între timp se prepară umplutura. Se amestecă nuca măcinată cu zahărul și praful de scorțișoară. Se adaugă laptele călduț și mierea încălzită. Se lasă la răcit și apoi se adaugă oul bătut. Se dă deoparte.

Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel