Data publicării:

Pizza cu aluat din albușuri: recomandată de nutriționiști, excelentă pentru cei care sunt la dieta!

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Pizza cu aluat din albușuri, recomandată de nutriționiști, excelentă pentru cei care sunt la dieta! Sursa - pixabay.com
Pizza cu aluat din albușuri, recomandată de nutriționiști, excelentă pentru cei care sunt la dieta! Sursa - pixabay.com

Îți place pizza, dar ești la dietă? Ei bine, astăzi îți propunem un nou tip de pizza a cărei bază este făcută cu albușuri.

Mai jos vei găsi toate ingredientele necesare preparării acestei pizza și procedura de urmat pentru a o prepara rapid. Suntem siguri că această pizza va fi și pe placul copiilor. 

Ingrediente:

2 albușuri,
1 linguriță de făină,
un praf de sare
2 roșii cherry
50 grame de cașcaval, 
un praf de oregano.

 

 

Rețeta pas cu pas

 

 

În primul rând, pregătește un castron, un tel electric și o tigaie antiaderentă. Apoi pune albușurile în vas și adaugă un praf de sare. Cu ajutorul unul tel electric bate ouăle până se întăresc. Adaugă și o linguriță de făină, continuând să amesteci.

Pune maioneză în aluatul de clătite. Secretul gospodinelor cu experiență s-a aflat

Bate totul cel puțin 5 minute. În acest moment, ia un vas de copt și unge-l bine cu puțin ulei.

Toarnă amestecul în tavă și nivelează-l cu ajutorul unei linguri.

Între timp, tăie două roșii cherry în felii. Cașcavalul se dă prin răzătoare. Pune  roșiile cherry deasupra aluatului din albușuri, apoi adaugă cașcavalul dat prin răzătoare. Decorează suprafața cu un praf de oregano.

Chiftele vegetale, fără făină, fără carne și fără ouă. Au doar 55 de calorii și sunt savuroase

În acest moment este timpul să pui tava la cuptor, la o temperatură de 200 de grade, pentru aproximativ 15 minute. Pizza este gata pentru a fi adusă la masă și savurată. Poftă bună!

 

Vezi și:

 

Pizza în tigaie, fără făină, gata în câteva minute. O felie are doar 100 de calorii

 

Pizza este una dintre cele mai iubite și savurate alimente din lume! Tuturor le place pizza, dar te-ai gândit vreodată că ai putea să o prepar fără cuptor? 

Pizza, pregătită după rețeta de mai jos, te va cuceri nu doar pe tine și familia ta, dar și pe toți oaspeții. Iată care sunt ingredientele necesare și procedura de preparare.

Ingrediente:

300 grame de cartofi,

2 ouă,

15 ml ulei,

sare și piper după gust,

două roșii,

mozzarella - 100 de grame. 

 

Metoda de preparare

 

Cartofii curățați de coajă și tăiați felii se pun la fiert într-o oală cu apă și sare. În alt bol, se pun ouăle și se bat bine. 

O tigaie antiaderentă cu puțin ulei se pune pe aragaz. Cartofii fierți și zdrobiți se pun în tigaia încinsă și se așează într-un strat uniform.  

După ce tarta din cartofi s-a copt pe o parte, trebuie să o întorci pe cealaltă parte. Dacă vrei te poți ajuta de un platou sau un capac. Asezonează cartofii cu cu sare și piper. În acest moment, adaugă și ouăle bătute. 


Chifteluțe din dovlecei, o adevărată delicatesă ușoară. O porție are doar 90 de calorii 

La final, pune pe suprafață felii de roșii, peste care vei așeza brânza mozzarella tocată. Pentru a finaliza pizza, acoperă tigaia cu un capac, care va permite brânzei mozzarella să se topească.

Pizza este gata și poate fi servită pe masă, pentru a fi savurată împreună cu familia. Poftă bună!

 

Citește și:

 

Pătrunjel în ulei, indispensabil în bucătărie. Țineți-l întotdeauna la îndemână

 

Vă plac sosurile, mai ales dacă sunt ușor picante? Ei bine, vă propunem azi o rețetă pe baza de pătrunjel care conține și ardei iute.

Gustul său este surprinzător și, de asemenea, prepararea lui este simplă. E nevoie doar de câțiva pași pentru a face acest sos delicios.

Iată ingredientele necesare:

pătrunjel proaspăt - trei legături,
ulei de măsline - după gust,
boabe de piper negru și sare - după gust,
usturoi - după gust,
ardei iute -  după gust.

 

Prepararea sosului de pătrunjel cu ardei iute

 

Luați mai întâi frunzele de pătrunjel, spălați-le bine cu apă rece, apoi uscați-le cu prosoape de bucătărie. Ca măsură de precauție, se recomandă să le lăsați la aer pentru a vă asigura că sunt complet uscate. Ulterior, tocați frunzele și puneți-le într-un bol.

Doar răzuiți dovlecelul și adăugați ouăle. O mâncare ușoară și sățioasă, pentru micul dejun

Adăugați sare, boabele de piper negru, ardeiul iute tocat și usturoiul pisat. Amestecați totul și turnați sosul în borcane de sticlă. Vă recomandăm să vă asigurați că borcanele sunt sterilizate: nu este suficient să fie spălate și uscate, trebuie să fie sterile.

După ce ați pus sosul în borcane, umpleți-le până la margine cu ulei de măsline extravirgin. În acest moment, închideți borcanele cu capacele sterilizate. Borcanele se păstrează în frigider.

Cea mai bună pizza de casă. Te va cuceri de la prima bucățică

Când  deschideți borcanele, este de preferat să consumați sosul în câteva zile. Pătrunjelul în ulei cu ardei iute este, fără îndoială, un sos care te va surprinde și va încânta oaspeții cărora le vei oferi acest sos tentant. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel