Urmărește emisiunea live
Pacientul 91, un pilot de 42 de ani, mărturii cutremurătoare după 10 săptămâni de luptă cu virusul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
După 10 săptămâni în care a fost ținut în viață de aparate, un pilot atrage atenția tuturor oamenilor să nu fie indiferenți cu privire la riscul COVID-19. 

Stephen Cameron are 42 de ani și este un pilot scoțian. Spune că el este un ”exemplu în viață a ceea ce acest virus poate face”. Declarațiile vin după 68 de zile în care a stat conectat la un ventilator, într-un spital din Vietnam. 

Pilotul s-a îmbolnăvit într-un bar din sudul Vietnamului. Cazul său a fost foarte cunoscut, din cauza șanselor foarte mici de supraviețuire. A fost ”Pacientul 91”. 

A trecut prin situații la limită în care fie i-au cedat organele, fie a făcut cheaguri de sânge. A fost între viață și moarte de mai multe ori în săptămânile în care a stat în spital. Acum se recuperează la spitalul universitar Wishaw din Lanarkshire și le transmite oamenilor un mesaj ferm: să păstreze distanța fizică și sfaturile cu privire la igienă, sunt esențiale! 

”Nu e de râs, e un lucru foarte serios și cred că oamenii nu trebuie să fie indiferenți până când acest virus nu va fi eradicat” a subliniat Stephen.

Când capacitatea sa pulmonară a ajuns la 10%, abia a fost evitat un transplant pulmonar dublu. A slăbit 30 de kg cât timp a stat în comă indusă. Și acum, se chinuie să meargă. 

”Mi s-a spus că am fost cel mai bolnav pacient din Asia” mărturisește pilotul, scrie theguardian.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel