România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Irina Constantin | Publicat pe: 28 iul, 00:05
Pacientul 91, un pilot de 42 de ani, mărturii cutremurătoare după 10 săptămâni de luptă cu virusul
După 10 săptămâni în care a fost ținut în viață de aparate, un pilot atrage atenția tuturor oamenilor să nu fie indiferenți cu privire la riscul COVID-19. 

Stephen Cameron are 42 de ani și este un pilot scoțian. Spune că el este un ”exemplu în viață a ceea ce acest virus poate face”. Declarațiile vin după 68 de zile în care a stat conectat la un ventilator, într-un spital din Vietnam. 

Pilotul s-a îmbolnăvit într-un bar din sudul Vietnamului. Cazul său a fost foarte cunoscut, din cauza șanselor foarte mici de supraviețuire. A fost ”Pacientul 91”. 

A trecut prin situații la limită în care fie i-au cedat organele, fie a făcut cheaguri de sânge. A fost între viață și moarte de mai multe ori în săptămânile în care a stat în spital. Acum se recuperează la spitalul universitar Wishaw din Lanarkshire și le transmite oamenilor un mesaj ferm: să păstreze distanța fizică și sfaturile cu privire la igienă, sunt esențiale! 

”Nu e de râs, e un lucru foarte serios și cred că oamenii nu trebuie să fie indiferenți până când acest virus nu va fi eradicat” a subliniat Stephen.

Când capacitatea sa pulmonară a ajuns la 10%, abia a fost evitat un transplant pulmonar dublu. A slăbit 30 de kg cât timp a stat în comă indusă. Și acum, se chinuie să meargă. 

”Mi s-a spus că am fost cel mai bolnav pacient din Asia” mărturisește pilotul, scrie theguardian.com

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro