Piesa God Save The Queen va fi relansată înaintea Jubileului de platină al Reginei Elisabeta a II-a
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Familia Regală a Marii Britanii
Facebook Familia Regală a Marii Britanii
"God Save The Queen", piesa de referinţă a trupei britanice de punk-rock Sex Pistols, care a provocat scandal în 1977, va fi relansată pe 27 mai, cu puţin timp înainte de sărbătorirea a 70 de ani de domnie a Elisabetei a II-a, a anunţat marţi trupa, potrivit AFP.

"Unul dintre cele mai căutate viniluri din istorie se întoarce pe rafturi", se indică pe contul oficial de Twitter al trupei, anunţând reeditarea într-un număr limitat de exemplare de vinil a piesei "God Save The Queen".

Lansarea piesei, care îşi împrumută numele de la imnul naţional britanic, a coincis cu Jubileul de Argint (25 de ani de domnie) al monarhului în 1977.

Comparând monarhia cu un "regim fascist" şi afirmând că regina "nu este o fiinţă umană", melodia a fost interzisă la radioul şi televiziunea publică pentru a nu o jigni pe regină şi pe susţinătorii acesteia.

Piesa a ajuns însă pe locul al doilea în topurile britanice.

La vremea respectivă, casa de discuri cu care colabora trupa A&M Records a distrus 25.000 de exemplare ale discului. De această dată, doar 1.977 de exemplare ale versiunii A&M Records a piesei vor fi disponibile, având pe partea B piesa "No Feeling".

Un al doilea vinil conţinând piesa, sub marca Virgin, va fi reeditat, având pe copertă faimoasa ilustraţie a lui Jamie Reid cu chipul Elisabetei a II-a cu ochii şi gura acoperite de titlul piesei şi numele trupei. Pe partea B a acestui vinil figurează piesa "Did You No Wrong".

Ambele viniluri vor fi puse în vânzare pe 27 mai, cu câteva zile înainte de marcarea a 70 de ani de la urcarea pe tron a suveranei, pe parcursul unui weekend prelungit, de patru zile, de joi, 2 iunie 2022, până duminică, 5 iunie 2022, scrie Agerpres.

Breșă de securitate la CASA REGALĂ. Un preot FALS, alături de soldații responsabili cu PROTECȚIA Reginei

Armata britanică a declarat că a lansat o anchetă după ce în presă a apărut informaţia că un bărbat care pretindea că este preot a petrecut o noapte într-o cazarmă alături de soldaţii responsabili cu protecţia reginei Elisabeta.

Totul a avut loc în apropierea castelului Windsor unde monarhul locuieşte, informează Reuters marţi. Tabloidul The Sun a relatat că impostorului i s-a permis accesul în cazarma regimentului Coldstream Guards fără să arate vreun document justificator sau de identificare, iar mai târziu a mâncat, a băut şi a spus poveşti cu soldaţii.

Regina nu se afla la Windsor la momentul incidentului care a avut loc miercurea trecută, a precizat publicaţia. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel