Pieleanu, despre Firea și Dragnea: O zic, dar voi nemulțumi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Marius Pieleanu
Marius Pieleanu
Sociologul Marius Pieleanu a spus câteva fraze care, în opinia sa, vor supăra multă lume.

”Mă gândesc dacă este bine să spun, dar conform stilului, sigur ce voi spune va nemulțumi ambele tabere. Ce știm sigur până la momentul de față? Trei propoziții am de zis. Propoziția numărul 1: PSD, fără Gabriela Firea candidat, nu va mai câștiga fotoliul de primar general.

Propoziția numărul 2: Gabriela Firea, fără PSD, nu va mai câștiga un nou mandat.

Propoziția numărul 3: le sugerez domnului Codrin Ștefănescu și doamnei Gabriela Firea sau mai corect spus: doamnei Firea și domnului Dragnea, căci sunt în aceeași ligă, să-și rezolve odată pentru totdeauna, în interiorul partidului, aceste chestiuni. Acum fac un comentariu de-al meu, subiectiv, dar bazat pe date: știu sigur că această ceartă conduce și întărește trendul descendent al PSD care este doar cu câteva luni înainte de marile bătălii ale anului 2019”, a zis profesorul Marius Pieleanu la Antena 3, în emisiunea Alessandrei Stoicescu.

Atacul Gabrielei Firea

Gabriela Firea, primar general, susține că sunt întorși împotriva sa consilierii PSD, lansând un atac extrem de dur.

„Am informații certe că la sediul central al PSD din Șoseaua Kiseleff se pune la cale un plan de sabotare a mea în calitate de Primar General al Capitalei, prin întoarcerea împotriva mea a consilierilor generali PSD. Concret, dl. Codrin Ștefănescu, fost secretar general adjunct al PSD, în total dispreț față de statutul partidului, a început să-i convoace individual pe consilierii generali pentru a-i convinge să se delimiteze de mine și de echipa mea și să nu-mi mai voteze proiectele, promițându-le funcții și alte avantaje.

Mai mult, se fac presiuni asupra consilierilor generali să semneze declarații cum că sunt constrânși să voteze, la fiecare ședință, proiecte cu care nu sunt de acord. Oricine ar semna așa ceva s-ar dovedi nu doar de rea credință, ci și nedemn. Pentru că toate proiectele pe care le propun eu sunt conforme cu Programul de Guvernare Locală, aprobat de conducerea partidului, și cu care ne-am prezentat în fața electoratului în 2016. Am primit încrederea alegătorilor din Bucuresti, care ne-au dat 7 primari și majoritate în Consiliul General tocmai pentru a putea pune în aplicare acest program.

Dacă nu votează proiectele noastre, nu pe mine mă pedepsesc, ci pe bucureșteni, cei care le-au acordat votul și încrederea. Așa cum s-a întâmplat la ultima ședință de Consiliu General, când din cauza faptului că nu a fost votată rectificarea bugetară, nu putem achita în avans gazele pentru energia termică. Vom rezolva acest lucru la ședința următoare, după ce sper că au înțeles toți colegii ce consecințe poate avea, uneori, votul politic", a transmis Gabriela Firea, vineri, 19 octombrie.

„Să-l trimită pe alte fronturi"

„Prin urmare, îi solicit public, ceea ce i-am cerut și personal, președintelui PSD Liviu Dragnea să-l retragă în „cazarmă" pe Codrin Ștefănescu sau să-l trimită pe alte fronturi. La Primăria Capitalei nu avem nevoie de războaie și încercăm să facem cât mai puțină politică și cât mai multă administrație, în beneficiul cetățenilor. Am înțeles destul de târziu, la jumătatea mandatului, că nu mai are sens să mă iluzionez că voi beneficia de sprijin pentru marile proiecte al Capitalei – cum ar fi rezolvarea problemei traficului prin finalizarea centurii Ocolitoare, la care nici nu se lucrează în ritm susținut, dar se inventează, în schimb, motive pentru a nu fi transferată la Primăria Generală. Aș vrea însă măcar să fim lăsați în pace, să putem lucra pentru cetățeni", a zis primarul general. Citiți continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel