Pfizer se așteaptă să producă cel puțin 3 miliarde de doze de vaccin anti Covid-19 anul viitor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com
Cererea de vaccin anti Covid va rămâne ridicată în continuare astfel că gigantul Pfizer ar urma să producă aproximativ 3 miliarde de doze de vaccin în 2022. 

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat marți că compania a fost contractată să livreze 1,6 miliarde de doze de vaccin Covid-19 la nivel global în acest an și compania se așteaptă să producă cel puțin 3 miliarde de doze de vaccin în 2022, scrie CNN. Compania este în discuții cu țările pentru contracte multianuale de aprovizionare potențială.

Bourla a declarat că compania se așteaptă la venituri de aproximativ 26 de miliarde de dolari din vaccinul Covid-19 în 2021.

Cerere ridicată pentru vaccin

Pfizer spune că nu este încă stabilit cât timp va proteja vaccinul împotriva Covid-19, dar Bourla a spus că se așteaptă ca cererea pentru vaccin să rămână ridicată.

În plus față de testarea unei a treia doze ca rapel împotriva variantelor, Bourla a spus că Pfizer lucrează și la o versiune a vaccinului care vizează în mod specific varianta B.1351, care a fost identificată pentru prima dată în Africa de Sud. Potrivit Bourla, datele privind eficacitatea atât pentru rapel, cât și pentru vaccinul specific B.1351 ar fi disponibile la începutul lunii iulie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel