Pfizer anunță un nou vaccin împotriva variantei Delta. Rezultatele testelor apar într-o lună
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
foto: Pixabay
foto: Pixabay
BioNTech și Pfizer au un nou vaccin împotriva Covid-19 care este creat special pentru combaterea variantei Delta, anunță firmele.

Valurile pandemiei de Covid-19 încă lovesc treptat țările lumii din cauza noilor variante apărute în urma mutațiilor. În acest moment, cea mai periculoasă formă a virusului este varianta Delta, fiind mult mai infecțioasă, astfel că companiile care au dezvoltat vaccinuri împotriva bolii doresc să țintească expres mutația care a pornit din India.

VEZI ȘI: Israelul va oferi a treia doză de vaccin împotriva COVID-19 persoanelor cu imunodeficienţe.

Pfizer și BioNTech, primele companii care dezvoltă vaccin special împotriva variantei Delta

Potrivit Financial Times, Pfizer și BioNTech se pregătesc să înceapă de luna viitoare testările clinice pentru o nouă versiune de vaccin Covid-19 care să fie mai eficient împotriva variantei Delta, fiindcă există temeri cum că imunizările din prezent nu protejează la fel de bine față de virusul cu mutații. Compania farmaceutică a anunțat de joi, 8 iulie, că urmează să dezvolte un astfel de ser, devenind astfel prima care face un vaccin doar pentru varianta Delta.

Eficiența statistică a vaccinului a scăzut din cauza răspândirii variantei Delta

În primă instanță, vaccinul Pfizer-BioNTech era eficient în măsură de 95% împotriva variantei originale a SARS-CoV-2. Acum, odată cu continuarea testărilor clinice, rata de imunizare a început să scadă, astfel că firmele au decis să mai facă un vaccin pentru a stăvili varianta Delta, anunță și News-medical.net. Autorizarea americanilor ar putea veni încă din luna august dacă dovezile arată că a treia doză protejează mai bine împotriva acestei mutații.

VEZI ȘI: UE este gata! A treia doză de vaccin Pfizer, anunță un comisar european.

O a treia doză este recomandată de producătorii vaccinului, însă autoritățile sanitare încă nu au aprobat acest lucru

Companiile au încurajat oricum administrarea celei de-a treia doze clasice de vaccin împotriva Covid-19, BNT162b2, ce se face deocamdată în două doze. Datele inițiale din studii au arătat că o doză suplimentară la șase luni după primele două doze creează titre de agenți neutralizanți de 5-10 ori mai multe decât primele două doze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel