PF Daniel a interzis SLUJBA DE ÎNVIERE în unele Biserici
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 17 apr 2016 / 16:11
Patriarhia Română vrea ca enoriașii să fie cât mai protejați în timpul Slujbei de Înviere, fapt pentru care a emis un set de reguli către toate parohiile din țară și din afara țării.

BOR recomandă ca slujba de Înviere să se desfasoare în afara lăcașurilor de lemn, iar slujbele în bisericile acoperite de schele, vor fi complet interzise. Mai mult, toate bisericile vor fi obligate să se doteze cu extinctoare, iar ieșirile să fie marcate cu înscrisuri. Toți slujitorii altarelor au fost instruiți de angajații ISU cum trebuie să procedeze în cazul unui incendiu.

„Să înlature orice obstacol, cum ar fi de exemplu covoarele și în majoritatea bisericilor aceste covoare sunt scoase, ușile bisericii să fie deschise", anunță BOR.

În caz de incendiu credincioșii trebuie să păstreze rânduiala normală din biserică. Bărbații vor ieși prin altar, iar femeile pe ușa principală. Patriarhia îi roagă pe cei care vor participa la Sfânta Liturghie să nu parcheze lângă biserici și să nu blocheze porțile, pentru ca pompierii să poată interveni.

După terminarea Slujbei de Înviere, toți preoții trebuie să se asigure că nicio lumânare nu a rămas aprinsă în biserică.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro