Data actualizării:
Data publicării:

Petrică Mîțu Stoian, internat în stare gravă la terapie intensivă

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Petrică Mîțu Stoian
Sursă foto: Facebook Petrică Mîțu Stoian

Petrică Mîțu Stoian este intubat și se află într-o stare de sănătate gravă.

Potrivit România TV, interpretul Petrică Mîțu Stoian este internat în stare gravă la spitalul din Reșița. Acesta a fost infectat și cu virusul SARS-CoV-2, iar în urma unei supradoze de anticoagulant, interpretul a început să se simtă tot mai rău și a ajuns la ATI.

Din cauza umărului mare de bolnavi din spitale, interpretul nu a putut fi transferat la Craiova.

Petrică Mîțu Stoian s-a născut la 18 septembrie 1960 în Isverna, Mehedinți și este un cântăreț român de muzică populară. Este originar din zona Plaiului Cloșanilor din județul Mehedinți. Din anul 1995 este angajat al Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Târgu-Jiu.

Valeriu Gheorghiţă: Rată de vaccinare de 55% la final de an, în ritmul actual

Dacă va fi păstrat ritmul vaccinării din această perioadă, România va ajunge la 55% din populație vaccinată, iar prin trecerea prin boală va fi atins pragul de 75% imunitate de grup, spune, sâmbătă, col. dr. Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV.

Valeriu Gheorghiță a declarat, sâmbătă, la Maratonul Informării, că sunt peste 13 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 administrate la nivel național de la debutul campaniei de vaccinare, din care peste 7,2 milioane de persoane au primit cel puțin o doză de vaccin.

„Acest lucru înseamnă aproximativ 45% din populația adultă a României care a primit cel puțin o doză de vaccin sau peste 42% din populația peste 12 ani rezidentă din România. Sunt peste 6,4 milioane de persoane care au fost vaccinate cu schemă completă și aproape un milion de persoane care au primit deja și doza de rapel”, a spus col. dr. Gheorghiță.

Când se atinge imunitatea de grup

Potrivit acestuia, dacă va fi menținut ritmul actual de vaccinare, până la finalul acestui an am putea să ajungem la peste 9,5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză.

„Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă peste 55% rată de vaccinare din populația eligibilă a României peste 12 ani. Așa încât, împreună cu persoanele care au fost infectate, care au trecut prin boală, am putea să ajungem la finalul anului la o imunitate de grup de peste 75%. Însă ne întrebăm în mod firesc: este, oare, suficient, acest lucru, în condițiile în care astăzi varianta Delta este dominantă? Ne permitem să creștem rata de imunitate de grup prin îmbolnăviri, prin mii și mii de cazuri noi, care vedem că în fiecare zi, din păcate, generează sute de decese? Ei bine, nu”, a mai spus medicul (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel