Petrea: Stânga a fost spulberată. Doar eșecul conducerii PSD, cea mai dezastruoasă campanie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Gabriel Petrea a transmis un mesaj în care critică eșecul PSD de la alegerile prezidențiale.

"Când iei în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din 2019 mai puțin decât ai luat în turul întâi din 2014, nicio soluție de îmbălsămare a eșecului nu-l poate face să miroasă frumos. Doar 13% dintre #tineri, o spune exit-poll-ul CURS-Avangarde, au votat cu Dăncilă. Stânga a fost spulberată. Și aici este, de fapt, problema care mă interesează pe mine cel mai mult.

Rezultatul de dumunică este clar doar eșecul conducerii PSD de a vedea că se îndreaptă către un zid. În loc să schimbe direcția, așa cum eu și alții am sugerat constant după 2018, CEXiștii au apăsat și mai tare pedala de accelerație. Nici măcar votul de la moțiunea de cenzură din octombrie nu i-a trezit pe unii, care, în loc să înțeleagă că este timpul schimbării și al ideilor proaspete, s-au afundat în discuții despre conspirații, trădări și atacuri, care au îndepărtat și mai mult votanții de stânga. Fără luciditate, fără #strategie și fără un candidat decent, PSD a dus cea mai dezastruoasă campanie din istoria sa. Păcat de munca onestă a sutelor de mii de membri și simpatizanți PSD.

"Riscul este ca electoratul de #stânga să aibă mult de suferit"

Dacă nu va avea o reprezentare politică adecvată, riscul este ca electoratul de #stânga să aibă mult de suferit în anii următori, sub asaltul dreptei. Acest aspect este, cred eu, cel care contează de fapt cel mai mult, dincolo de toate interesele politice. Mă preocupă acest fapt, pentru că eu chiar sunt un om de stânga. Nu mă întreb dacă pe doamna Dăncilă o interesează chiar și cea mai banală idee doctrinară, că cine știe ce mai descoperim.

Soluții pentru a satisface interesele electoratului de stânga, ale tinerilor în special, există, dar ele presupun mai puțină infatuare, deschidere către membrii de partid și societate și #dialog între forțele politice de stânga. Totul centrat pe #competență, #meritocrație și #valori social-democrate, fără excese extremisto-peremiste, fără reșaparea unor personaje care nu ne aduc decât vulnerabilități. Fără valori asumate și trăite, PSD va fi captivul intereselor unor lideri fără școală și bun-simț, fără idei, dar comozi, dorind de fapt să nu se schimbe nimic, ci doar să-și conserve moșia locală. La stânga, #integritatea și imaginea publică trebuie să fie criterii esențiale când sunt aleși liderii.

În următoarele zile vom avea confirmarea dacă PSD vrea să fie parte a unei stângi serioase și credibile sau dacă iese din istorie pentru că nu poate ține ritmul cu timpurile. Și dinozaurii au fost cele mai impunătoare animale din istoria pământului, până când nu au mai rămas decât fosilele și miturile din ei", a scris Gabriel Petrea pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel