Petre Roman vrea să dea Parlamentul în judecată în scandalul ANI
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Petre Roman
Petre Roman
Petre Roman amenință că dă în judecată Parlamentul României după ce colegii săi din Camera Deputaților i-au revocat mandatul pentru că nu a contestat raportul ANI prin care este declarat incompatibil în termenul legal de 15 zile.

Petre Roman a transmis Biroului permanent o scrisoare în care arată că a formulat plângere prealabilă împotriva hotărârii prin care Camera Deputaților a luat act, în ședința din 9 februarie 2015, de vacantarea locului de deputat pe care a fost ales și solicită revocarea acestui act pe motiv că este nelegal, potrivit Agerpres.

El a menționat că raportul de evaluare al ANI în care se constata incompatibilitatea lui și pe baza căruia Camera Deputaților a vacantat postul său de deputat a fost contestat în termenul legal de 15 zile. Roman precizează că, deși raportul a fost contestat la termen, ANI a precizat că acesta a rămas definitiv prin necontestare.

Scandal în Parlament. Calimente, către Zgonea: "Ori eşti prost, ori eşti prost"

"Nu există o sentință judecătorească ce să se fi pronunțat asupra existenței stării de incompatibilitate care face obiectul de evaluare al ANI, prin urmare președintele Camerei Deputaților nu putea nici să ia act de situația de încetare a mandatului de deputat și nici să constate starea de incompatibilitate până la soluționarea definitivă a contestației împotriva raportului ANI", se arată în plângerea lui Petre Roman.

"Facem un act foarte simplu: luăm act de vacantarea mandatului şi Guvernul să stabilească alegeri parţiale pentru acest colegiu din judeţul Braşov. Punct şi de la capăt. Nu comentăm legea şi nu facem analiză pe ea. În rest, îi dau dreptate domnului deputat", spunea, la 9 februarie, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

ANI a cerut revocarea lui Petre Roman din Parlament după ce a constatat, în martie 2014, că liberalul este în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, pentru că deţine, simultan, funcţia de deputat şi calitatea de persoană fizică autorizată. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel