Petre Ivănescu, legendar handbalist român, a murit. A fost dublu campion mondial - foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Legendarul jucător și antrenor Petre Ivănescu a murit la Essen (Germania), a anunțat vineri seară Clubul Sportiv Dinamo.

„HANDBAL. PETRE IVĂNESCU a atins stelele! Veste grea primită în această seară: legendarul jucător și antrenor

PETRE IVĂNESCU s-a stins din viață la Essen (Germania), cu două săptămâni înainte de a împlini 86 de ani. Handbalul românesc mai pierde astfel unul dintre campionii mondiali!Născut pe 15 aprilie 1936 la București, Petre Ivănescu a fost unul dintre liderii primei mari generații de handbal în 7.

Dublu campion mondial cu naționala României (1961 și 1964), Petre Ivănescu a câștigat cu Dinamo Cupa Campionilor Europeni în 1965, precum și 13 titluri naționale. S-a consacrat pe postul de inter dreapta, deși era jucător de mâna dreaptă.De mai bine de 40 de ani era stabilit în Germania, unde a făcut carieră ca antrenor.

A antrenat la nivelul Bundesligii peste 30 de ani, timp în care a câștigat, printre altele, titlul cu Gummersbach în 1982 și 1983 și cu Tusem Essen (1986).În 2020, înainte de Anul Nou și-a lansat autobiografia – „Am vrut să ating Stele” -, un volum de 267 de pagini, cu povești absolut fascinante, care definesc și o parte importantă din istoria handbalului românesc.

Condoleanțe familiei! Dumnezeu să-l odihnească!”, a transmis Clubul Sportiv Dinamo București, pe pagina de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel