Jurnalistul Peter de Vries a MURIT
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Jurnalistul olandez de investigație Peter R de Vries a murit, după ce timp de 9 zile s-a luptat pe patul de spital pentru viața sa. 

Proeminentul jurnalistul de investigație Peter R de Vries, care a fost împușcat pe străzile din Amsterdam, a decedat. Într-un comunicat al rudelor sale, aceștia au spus că „Peter a luptat până la sfârșit, dar nu a putut să câștige bătălia”, scrie BBC

Peter R de Vries a fost împușcat și rănit grav în ziua de 6 iulie în Amsterdam, capitala Olandei. Cetățenii țării au fost obișnuiți cu subiectele de impact ale jurnalistului, care se răfuia cu șefii unor bande ce comercializau droguri. De Vries câștigase faima după mai multe materiale despre lumea ascunsă a Olandei și mai ales după ce a anchetat cazul de răpire din 1983 al milionarului din industria berii, Freddy Heineken. 

Doi suspecți arestați

În cazul său au fost făcute deja 2 arestări. Jurnalistul de 64 de ani a fost împușcat în cap la câteva minute după ce a părăsit un studio de televiziune.

„Este înconjurat de oameni care îl iubesc. Peter a trăit după convingerile sale -îngenunchiat, nu poți fi liber-”, au mai precizat rudele în comunicatul remis publicității.  

Jurnalistul olandez avea cunoștințe și în rândul presei din România. Jurnalista Paula Herlo a rememorat momentul în care aceștia s-au întâlnit. 

Vezi și: Cazul Khashoggi: SUA amenință Arabia Saudită cu sancţiuni

Vezi și: Rusia: Jurnalist de investigație, MORT după ce a căzut de la balcon

Știrea inițială

Publicaţia Parool relatează, citând martori, că De Vries a fost împuşcat în cap. Ziarul a publicat o imagine de la locul crimei în care se văd mai multe persoane adunate în jurul unei persoane întinse la pământ. De Vries este un reporter celebru în Olanda, cunoscut pentru investigaţiile sale cu privire la răpirea magnatului industriei de bere Freddy Heineken în 1983.

Şi-a câştigat faima şi în SUA după investigarea dispariţiei adolescentei Natalee Holloway în 2006. De Vries a fost ameninţat de mai multe ori de diferiţi reprezentanţi ai lumii interlope în legătură cu mai multe cazuri pe care le investiga, scrie Agerpres.

Vezi și: Un cunoscut reporter de investigaţii olandez, ţinta unui atac la Amsterdam (presa)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel