Peștele cu capul transparent, zărit din nou după aproape un deceniu
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp
pestele_barreleye
pestele_barreleye

Considerat extrem de fascinant, din cauza capului său complet transparent, peștele Barreleye, care trăiește în Oceanul Pacific, a fost reperat din nou, un exemplar viu nemaifiind văzut din 2004.

Peștele Barreleye, o creatură bizară ce trăiește la mari adâncimi, a stârnit, încă de la descoperirea sa în 1939, curiozitatea cercetătorilor marini din cauza capului său transparent, umplut cu lichid, și a ochilor tubulari.

Biologii susțin că ochii specifici îi oferă peștelui un atu în depistarea hranei acolo unde soarele nu ajunge, ei fiind situați în partea frontală a capului, îndreptați în față și capabili să se rotească.

În plus, oamenii de știință sunt de părere că structura inedită a ochilor săi îi conferă peștelui Barreleye o vedere binoculară uimitoare, ceea ce îl face un prădător de temut. Peștele ciudat poate să vadă în față sau deasupra prin capul său transparent, o calitate deosebită pentru peștele care trăiește la o adâncime de 600-800 de metri, scrie odditycentral.com.

Acest pește nu a mai fost văzut din 2004, însă biologii de la Institutul Monterey Bay Aquarium Research au avut succes în reperarea unui astfel de exemplar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel