Peste 80 de persoane evacuate de pe Pache Protopopescu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Un număr de 82 de persoane, dintre care 38 de copii, au fost evacuate, joi dimineaţă, de Primăria sectorului 2, din două case aflate pe bulevardul Pache Protopopescu nr. 33 - 35 din Capitală.

Deşi iniţial în zonă fuseseră identificate aproximativ 40 de persoane, s-a dovedit la faţa locului că numărul acestora era mult mai mare - 82 de adulţi şi copii -, care ocupau ilegal două clădiri formate din parter şi etaj, lăsate în paragină de proprietar şi transformate într-un focar de infecţie şi cartier general al bandelor de hoţi, informează Agerpres.

"De nenumărate ori, locuitorii din zonă au semnalat scandalurile, tâlhăriile şi beţiile, mai ales că aceştia se dedau la furturi şi ameninţarea locuitorilor din zonă, care erau îngroziţi şi speriaţi pentru viaţa lor. Pe linia ilegalităţilor comise se număra inclusiv branşarea frauduloasă la reţelele electrice din zonă cu care sustrăgeau curent pentru folosul propriu, punându-se în pericol grav prin instalaţiile artizanale pe care le-au creat", precizează comunicatul de presă.

Proprietarul clădirii, amendat de-a lungul timpului de mai multe ori, a mai primit  încă o amendă, de 100.000 de lei, pentru nerespectarea legii privind curăţenia în zonă.

În această situaţie, primarul Neculai Onţanu a dispus închiderea clădirii pentru a nu le permite celor evacuaţi să se întoarcă sau altor persoane să mai domicilieze în ea, branşamentele ilegale la reţelele electrice au fost desfiinţate pentru a preveni producerea de accidente grave şi furtul în continuare de curent. Persoanele majore şi copiii acestora care aveau în acte ultimul domiciliu în sectorul 2 au fost informate despre posibilitatea de a beneficia de sprijin din partea Primăriei, respectiv copiii să fie preluaţi în sistemul de protecţie, iar adulţii îndrumaţi către Adăpostul de urgenţă "Sfântul Pantelimon" al administraţiei publice locale a sectorului 2. Persoanele cu ultimul domiciliu în acte în alte sectoare ale Capitalei sau în alte localităţi ale ţării au fost îndrumate către primăriile de unde provin pentru ca aceste instituţii să se implice în sprijinirea lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel