Peste 8.000 de oameni, vaccinați cu ser fiziologic de o asistentă medicală, în Germania
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Peste 8.000 de oameni, vaccinați cu ser fiziologic de o asistentă medicală, în Germania / Foto: Pixabay
Peste 8.000 de oameni, vaccinați cu ser fiziologic de o asistentă medicală, în Germania / Foto: Pixabay
Incident șocat în Germania. O asistentă a vaccinat cu ser fiziologic peste 8.000 de oameni.

O asistentă medicală din Germania a vaccinat peste opt mii de persoane cu ser fiziologic în loc de ser anti-Covid, scrie The Guardian. Autoritățile germane fac acum apel la cetățeni să se prezinte din nou la centrul de vaccinare pentru a fi imunizați corect.

Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz. Incidentul a avut loc în Friesland, un district rural de pe coasta Mării Nordului, la începutul primăverii. Pacienții în cauză au fost vaccinați de o asistentă medicală de la Crucea Roșie.

,,Sunt total șocat de acest episod.", a declarat Sven Ambrosy, consilier local, pe o rețea de socializare, precizând că aproximativ 8.600 de oameni ar fi putut fi afectați.

Ce se întâmplă dacă ești vaccinat cu ser fiziologic

Serul fiziologic este inofensiv, însă majoritatea persoanelor care au fost vaccinate în Germania, în martie și aprilie, când a avut loc incidentul, sunt în vârstă și prezintă un risc ridicat infectare cu Sars-Cov-2. Din acest motiv, anchetatorul poliției Peter Beer, a declarat că, pe baza declarațiilor martorilor, există „o suspiciune rezonabilă de pericol”.

Numele asistentei nu a fost făcut public, iar motivul pentru care s-a produs această eroare rămâne încă neclar. Totuși, potrivit anchetatorilor, în tot acest timp asistenta a distribuit mesaje anti-vaccin pe rețelele de socializare. Acum suspecta este anchetată de o unitate care investighează infracțiuni motivate politic.

Caz similar în Franța

Un caz similar a avut loc și în Franța, la sfârșitul lunii aprilie. Un număr de 140 de pacienţi, care au venit să fie vaccinaţi împotriva COVID-19 în centrul de vaccinare din Epernay, au primit din greşeală o injecţie cu ser fiziologic în locul unei doze de Pfizer/BioNTech, incidentul neavând consecinţe asupra sănătăţii lor, a indicat Centrul medical universitar (CHU) din Reims (nord-est).

După descoperirea cazului s-a efectuat o analiză a cauzelor care au condus la această eroare şi un cadru sanitar a fost însărcinat să consolideze procedurile de siguranţă preexistente, a indicat CHU, fără a da mai multe detalii asupra naturii acestei erori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel