Data publicării:
Peste 40 de percheziții în casele unor suspecți de evaziune fiscală, furt și tâlhărie
Peste 40 de percheziții au avut loc sâmbătă, anunță IPJ Olt.
UPDATE 2: Şase suspecţi au fost conduşi la audieri, sâmbătă, după zeci de percheziţii efectuate în mai multe dosare de evaziune fiscală, furt şi tăinuire, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, potrivit Agerpres.
"La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au fost conduse, în vederea audierii, patru persoane, iar la sediul Poliţiei Municipiului Caracal au fost conduse două persoane, fiind continuate cercetările. Pentru infracţiunile de evaziune fiscală, prejudiciul este de 440.000 de lei, iar pentru infracţiunile contra patrimoniului prejudiciul este de 35.000 de lei", se arată într-un comunicat al IPJ Olt.
Conform aceleiaşi surse, în urma celor 42 de percheziţii efectuate în mai multe localităţi au fost descoperite şi ridicate mai multe documente şi bunuri de interes operativ. Este vorba despre documente de evidenţă contabilă, două cutii cu 17 ceasuri de diferite mărci, patru tuburi cu aer comprimat şi bile ce ar putea fi folosite pentru armă de tip airsoft, 11 telefoane mobile, un laptop, patru butelii de culoare verde de tip freon şi mai multe scule şi unelte electrice.
Cine a efectuat perchezițiile
Percheziţiile au fost efectuate de poliţişti de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciul de Investigaţii Criminale şi Poliţia Municipiului Caracal, descinderile având loc sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal.
"În cauzele penale instrumentate de poliţişti de investigare a criminalităţii economice, două persoane, în calitate de administratori a două societăţi comerciale, sunt bănuite că în perioada 2014-2018 ar fi înregistrat în evidenţa contabilă achiziţii fictive de la mai mulţi furnizori, diminuându-şi astfel obligaţiile de plata la bugetul statului. În alta cauză penală, trei persoane sunt bănuite că în cursul anului 2021 ar fi colectat, transportat şi comercializat, în repetate rânduri, deşeuri feroase, fără a deţine documente de provenienţă, iar în alte situaţii, aceştia ar fi folosit avize de însoţire a mărfii, aparţinând mai multor societăţi comerciale, fără a fi declarate organelor fiscale", a anunţat IPJ Olt.
În dosarele instrumentate de poliţiştii de investigaţii criminale, mai multe persoane sunt bănuite că din martie 2021 până în prezent ar fi săvârşit mai multe furturi în străinătate, iar bunurile ar fi fost aduse în ţară, unde ar fi fost vândute altor persoane.
De asemenea, alte persoane sunt bănuite că, în perioada iulie-decembrie 2021, ar fi săvârşit mai multe furturi în municipiul Caracal.
La activităţi au participat peste 100 de poliţişti, 25 de luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi peste 40 de jandarmi, suportul de specialitate fiind asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. Acţiunea a beneficiat şi de sprijinul Gărzii de Mediu Olt, instituţie care a sancţionat contravenţional unul dintre operatorii economici vizaţi de percheziţii, dispunând, ca măsură complementară, suspendarea activităţii.
Știrea inițială
UPDATE: Digi24.ro transmite că suspecții sunt cunoscuți în Drăgănșeti-Olt, făcând parte din clanul lui Bercea Mondialu, un cunoscut lider interlop care în prezent se află în arest.
Zeci de percheziţii au loc, sâmbătă, la domiciliile unor suspecţi de evaziune fiscală, furt şi tăinuire, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, citat de Agerpres.
Cele 42 de percheziţii sunt efectuate de poliţişti de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciul de Investigaţii Criminale şi Poliţia Municipiului Caracal, descinderile având loc sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal.
Ce spun autoritățile despre faptele vizate
„În cauzele penale instrumentate de poliţişti de investigare a criminalităţii economice, două persoane, în calitate de administratori a două societăţi comerciale, sunt bănuite că în perioada 2014-2018 ar fi înregistrat în evidenţa contabilă achiziţii fictive de la mai mulţi furnizori, diminuându-şi astfel obligaţiile de plata la bugetul statului. În alta cauză penală, trei persoane sunt bănuite că în cursul anului 2021, ar fi colectat, transportat şi comercializat, în repetate rânduri, deşeuri feroase, fără a deţine documente de provenienţă, iar în alte situaţii, aceştia ar fi folosit avize de însoţire a mărfii, aparţinând mai multor societăţi comerciale, fără a fi declarate organelor fiscale", se arată într-un comunicat al IPJ Olt.
Furturi în străinătate din martie 2021. Bunurile ar fi fost aduse în România
Conform aceleiaşi surse, în dosarele instrumentate de poliţiştii de investigaţii criminale mai multe persoane sunt bănuite că din martie 2021 până în prezent ar fi săvârşit mai multe furturi în străinătate, iar bunurile ar fi fost aduse în ţară, unde ar fi fost vândute altor persoane.
De asemenea, alte persoane sunt bănuite că, în perioada iulie-decembrie 2021, ar fi săvârşit mai multe furturi în municipiul Caracal.
"La activităţi participă peste 100 de poliţişti, 25 de luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi peste 40 de Jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Olt şi Grupării de Jandarmi Mobilă Craiova. Suportul de specialitate este asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române", precizează IPJ Olt.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News