Peste 32.000 de locuri în grădiniţele Capitalei. Vezi când încep înscrierile
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
gra78
gra78

Pentru anul şcolar 2011-2012, în Capitală sunt 32.046,  iar înscrierea copiilor la această formă de pregătire are loc în perioada 2-31 mai, când sunt programate înregistrările în grupa mică şi în grupa pregătitoare.

Potrivit Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), conform calendarului privind reînscrierea / înscrierea copiilor la grădiniţă, în perioada 2-31 mai 2011, în municipiul Bucureşti sunt programate înscrierile copiilor în grupa mică şi în grupa pregătitoare, copiii care nu au frecventat până în prezent grădiniţa.

Criteriile care vor fi avute în vedere la înscriere vizează domiciliul părinţiilor în circumscripţia arondată grădiniţei; existenţa fraţiilor/surorilor în aceeaşi grădiniţă; copiii care provin din familii monoparentale şi cu situaţii sociale deosebite; locul de muncă al părinţilor sau al susţinătorilor legali în apropierea grădiniţei.

Cererile de înscriere vor fi analizate şi aprobate, în perioada 31 mai - 10 iunie, de către Consiliului de Administraţie al unităţii de învăţământ. Afişarea listelor cu dosarele aprobate va fi realizată în data de 11 iunie 2011.

"Depunerea dosarelor în primele zile de înscriere nu constituie un criteriu în selecţia acestora. Prin urmare, pentru a se evita aglomeraţia la unităţile de învăţământ preşcolar, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti recomandă ca depunerile dosarelor de către părinţi să se facă eşalonat, pe întreaga perioadă de înscriere", precizează inspector şcolar general, Cristian Alexandrescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel